Η φωτιά πέρασε τελικά στην Κάτω Γορτυνία- Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους! (ανανεώνεται)

Δυστυχώς το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία, που απειλούσε τη Γορτυνία, πριν λίγο κατάφερε να περάσει!  Έγινε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Η φωτιά πέρασε από τον Ερύμανθο ποταμό και τώρα κυμαίνεται μεταξύ Νεοχωρίου και Τριποταμιάς. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια από πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές για να την κατασβήσουν, προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί.

Ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης σε αρκετά χωριά της Γορτυνίας και συγκεκριμένα: Νεοχώρι Ελαία, Τριποταμιά, Καπελίτσα και Λιβαδάκι. Οι κάτοικοι των χωριών μεταφέρονται στο γηροκομείο Τροπαίων με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη, ενώ οι κάτοικοι μιλούν για ένα πραγματικό «πύρινο εφιάλτη».

Ας ευχηθούμε να αποτραπούν τα χειρότερα!

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr

 

ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

6:00μ.μ.: Η φωτιά από την πλευρά της Ηλείας πλησιάζει απειλητικά τη Γορτυνία. Σύννεφα καπνού έχουν πυκνώσει όλη την περιοχή και έχουν φτάσει μέσα στα χωριά της Γορτυνίας και όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

7:00μ.μ.: Ήδη δόθηκε εντολή των κατοίκων του Νεοχωρίου Γορτυνίας, που βρίσκεται κοντά στη Νεμούτα. Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και λαμβάνουν τα μέτρα τους, ενώ κάποιοι αρνούνται να το εγκαταλείψουν. 

Θέα από Δωδεκάμετρο  (https://www.facebook.com/dodekametroarkadias)

7:30μ.μ. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Νεοχώρι (φωτό)

8:30μ.μ Η φωτιά πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το Νεοχώρι. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας κινείται πολύ “αλλοπρόσαλλα” και αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. 

Φωτό: Θ. Δρούλια

10:55 Δυστυχώς το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία πριν λίγο κατάφερε να περάσει στη Γορτυνία! Έγινε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Η φωτιά πέρασε από τον Ερύμανθο και τώρα κυμαίνεται μεταξύ Νεοχωρίου και Τριποταμιάς. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια από πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές για να την κατασβήσουν προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί. Ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης σε αρκετά χωριά της Γορτυνίας και συγκεκριμένα: Νεοχώρι Ελαία, Τριποταμιά, Καπελίτσα και Λιβαδάκι. Οι κάτοικοι των χωριών μεταφέρονται στο γηροκομείο Τροπαίων με τη βοήθεια της αστυνομίας. Η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη, ενώ οι κάτοικοι μιλούν για ένα πραγματικό «πύρινο εφιάλτη».

12:50 Η φωτιά στη Γορτυνία

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε πολλές διαστάσεις και σε μεγάλη έκταση. Το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς είναι από την πλευρά της Ηλείας. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλους να την αναχαιτίσουν

Κάτοικοι κάνουν έκκληση για βοήθεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν επαρκούν και χρειάζονται ενισχύσεις στην περιοχή.