Η φωτιά της Ηλείας απειλεί πάλι τη Γορτυνία (ανανέωση)

Στην περιοχή της Νεμούτας στη γειτονική Ηλεία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι 6.08 μεγάλη πυρκαγιά που καίει το πυκνό δάσος, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή. Για την Τοπική Κοινότητα έχει δοθεί εδώ και αρκετή ώρα εντολή εκκένωσης, όπως και για τις γειτονικές κοινότητες Βίλλια και Τσαπαρέικα.

7:30 π.μ.: Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Ηλεία – Απειλείται η Νεμούτα στα σύνορα με Γορτυνία!

8:30 π.μ.: Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με τη μεγάλη φωτιά που λαμβάνει χώρα στη γειτονική Ηλεία. Ευτυχώς μέχρι στιγμής η φωτιά είναι πιο μακριά, αλλά ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά υψηλός και για αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους. Από χθες ήταν σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Γορτυνίας. Τα οχήματα, το προσωπικό του Δήμου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Δασαρχείο και εθελοντικές ομάδες περιπολούσαν σε βάρδιες, προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή πρόληψη.

2:30μ.μ.: Η φωτιά απειλεί πάλι τη Γορτυνία από την πλευρά της Νεμούτας

3:15μ.μ.: Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χώρας Δημήτρης Δημητρακόπουλος μας ενημέρωσε νωρίτερα ότι  η κατάσταση κρίνεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη, ενώ όλη η περιοχή είναι σε επιφυλακή. Δυστυχώς όμως πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι.

6:00μ.μ.: Σύννεφα καπνού έχουν πυκνώσει όλη την περιοχή και έχουν φτάσει μέσα στα χωριά της Γορτυνίας και όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

7:00μ.μ.: Ήδη δόθηκε εντολή των κατοίκων του Νεοχωρίου Γορτυνίας, που βρίσκεται κοντά στη Νεμούτα. Οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και λαμβάνουν τα μέτρα τους, ενώ κάποιοι αρνούνται να το εγκαταλείψουν. Πολύ κοντά στην Νεμούτα βρίσκεται και ο οικισμός Ελαία.

Θέα από Δωδεκάμετρο  (https://www.facebook.com/dodekametroarkadias)

7:30μ.μ. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στο Νεοχώρι (φωτό)

8:30μ.μ Η φωτιά πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το Νεοχώρι. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας κινείται πολύ “αλλοπρόσαλλα” και αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις. 

Φωτό: Θ. Δρούλια