Θλίψη από τις μεγάλες καταστροφές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία και Λακωνία

Από χθες μεγάλο μέρος της χώρας ήταν παραδομένο στις φλόγες!

Μαίνεται ανεξέλεγκτη ακόμα και σήμερα Τετάρτη 04.08 η φωτιά στην Βαρυμπόμπη- Τατοϊου, η οποία έχει πάρει από το απόγευμα της Τρίτης μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η καταστροφή  είναι τεράστια, τόσο σε έναν από τους ελάχιστους και πλέον σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, όσο και σε υλικές ζημιές.

Πυρκαγιές όμως βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ανεξέλεγκτες μάλιστα διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας.

Στην Πελοπόννησο μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκαν την Τρίτη σε Μεσσηνία και Λακωνία. Αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στον οικισμό Λιβαδάκια, κοντά στο Βασιλίτσι, αρκετά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, όπως επίσης υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Μεσσηνίας και των τοπικών δήμων.

Αργά  το μεσημέρι, κάτοικοι και περίοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλιτσίου -και συγκεκριμένα σε Βασιλίτσι, Λιβαδάκια και Αγιο Γεώργιο- έλαβαν μήνυμα μέσω της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 112 για εκκένωση με υπόδειξη να κατευθυνθούν προς Κορώνη.

Το άλλο μέτωπο πυρκαγιάς στη Μεσσηνία, στον ορεινό όγκο του Μαγκλαβά, κοντά στο Βλαχόπουλο, βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτης ενώ στις προσπάθειες πυρόσβεσης μετείχαν -σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική- 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Π.Ε. Μεσσηνίας και των τοπικών δήμων.

ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρισκόταν, στο μεταξύ, μέχρι αργά το απόγευμα της Τρίτη 3 Αυγούστου, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Κινητοποιήθηκαν αμέσως επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 55 άντρες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της Π.Ε. Λακωνίας και των τοπικών δήμων. Προληπτικά δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της Καστανιάς, του Αγίου Νικολάου, στα Κόκκινα Λουριά και στο Σελεγούδι.