Θύμισες από το παρελθόν – Αλώνισμα στην Καρύταινα (vd)

Στην ιστορική Καρύταινα πραγματοποιήθηκαν φέτος για πρώτη φορά Εκδηλώσεις Αναβίωσης Θερισμού και Αλωνίσματος. Ήταν μια ευκαιρία οι μεγάλοι να θυμηθούν και οι μικροί να μάθουν για μια παραδοσιακή γεωργική δραστηριότητα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία και οργάνωση του «Συλλόγου των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε στενή συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Καρύταινας, με τη συμπαράσταση του Δήμου Μεγαλόπολης και με τη στήριξη του Συλλόγου «Κοινόν Καρυτινών». Έγιναν δε στο κτήμα του Θανάση Λιάπη (πρώην Κοινοτάρχη) σε ένα πανέμορφο τοπίο επί του δρόμου Καρύταινας – Ατσιχώλου και σε μικρή απόσταση από το παλιό Ατσιχωλίτικο γεφύρι του ποταμού Λουσίου.

Την εξαιρετική ταινία μικρού μήκους δημιούργησαν οι ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ (ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) από τις εκδηλώσεις και η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στην ταινιοθήκη που προβάλλεται στους επισκέπτες του σημαντικού Μουσείου τους, το οποίο επισκέπτονται σχολεία της Αττικής για εκπαιδευτικούς λόγους.

*** Εδώ και πολλά χρόνια Αναπάρασταση παραδοσιακού Αλωνίσματος πραγματοποιείται και στο ελατοσκέπαστο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας στις 16 Αυγούστου. Είναι μια εκδήλωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.