Ιστορικές στιγμές στη Βυτίνα με ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπο! (ph, vd)

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Γορτυνίας και η Βυτίνα τον Πολιούχο και Προστάτη της Αγ. Τρύφωνα, παρουσία της Πολιτειακής και Θρησκευτικής Ηγεσίας του τόπου μας. 

Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν για πρώτη φορά με την παρουσία τους ο Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Το πρωί τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου, Φωκίδος κ.Θεοκτίστου, Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβρηίλ και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.Ιερεμίου. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου στους δρόμους της γραφικής κωμοπόλεως.

Με την ευκαιρία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του Πανταζοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Βυτίνας.

Στο τέλος έγινε η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Γορτυνίας, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι οι ρίζες του κρατούν από τη Γορτυνία.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Εκτενές ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο της «Γ»

Παρακάτω φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Βασίλη Αθ. Κουτρουμάνου