Κάτοικοι συνεχίζουν να αγωνιούν για το γεφύρι της Πατσουριάς (video)

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Γορτυνία σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση στη γέφυρα Πατσουριάς (κατασκευής 1960), που ενώνει τον οικισμό Τουμπιτσίου με τον κάμπο του Λάδωνα με τοπωνύμιο ΖΑΜΠΑΣ. Η γέφυρα αυτή, που πλέον αχρηστεύθηκε, εξυπηρετούσε 10 μόνιμους κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και ανήμποροι και πολύ δύσκολα έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα, ενώ από το σημείο περνούν και άνθρωποι για να πάνε στα χωράφια τους.

Εδώ και πολλούς μήνες η Δημοτική Αρχή είχε έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, για τοποθέτηση προσωρινά μεταλλικής γέφυρας, έως ότου αποκατασταθεί η παλιά. Μάλιστα, όπως είχαμε κάνει γνωστό μέσω της εφημερίδος “Γορτυνία”, αξιωματικοί του Ταγματος Μηχανικού Λουτρακίου προέβησαν σε έρευνα του χώρου και έκαναν τη σχετική έκθεση, προκειμένου να τοποθετηθεί προσωρινά μεταλλική γέφυρα. Παράλληλα όμως υπήρξαν και υποσχέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της γέφυρας.

Έκτοτε όμως έχουν περάσει πολλοί μήνες χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη.

Επανειλημμένως, μέσω της ιστοσελίδας αλλά και της εφημερίδος μας, αναδεικνύουμε το θέμα και προβάλλουμε τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις των κατοίκων -μόνιμων και μη – (όπως ο Γιάννης Δασκαλόπουλος και η Ερυφίλη Κολιπέτσα) προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση του θέματος προς αποκατάσταση της παλαιάς γέφυρας.

Τελευταία, μας έστειλε ένα σχετικό βίντεο για την ανάγκη αποκατάστασης της Γέφυρας και ο Αλέξης Θωμάς, ο οποίος συνομιλεί και με κατοίκους της περιοχής για το εν λόγω θέμα και παρακαλούν τις αρμόδιες αρχές να υπάρξει άμεσα μια λύση.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: