Κάτοικοι Καλλιανίου καταγγέλουν παράνομη εκτροπή νερών της πηγής Χαλινού

Με επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας, τον Αντιδήμαρχο Τροπαίων, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αετοράχης και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Γορτυνίας οι κάτοικοι Καλλιανίου κατόπιν απόφασης Γενικής Συνέλευσης καταγγέλουν την παράνομη εκτροπή των νερών της πηγής του Χαλινού.
Απέστειλαν δε την παρακάτω επιστολή:

“Κύριοι και κυρίες
προ ημερών διαπιστώσαμε, με επίσκεψη στο σημείο, ότι τα νερά της πηγής Χαλινού έχουν εκτραπεί προς το υδραγωγείο της Τ.Κ. Αετοράχης. (υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες στην διάθεση σας)
Τα νερά της πηγής Χαλινού παραδοσιακά τροφοδοτούν το Καλλιάνι με έργο που κατασκευάστηκε με προσωπική εθελοντική εργασία των κατοίκων του και είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη υδροδότηση του χωριού μας.
Σε προσωπικές επαφές του προέδρου της Τ.Κ. Καλλιανίου οι αρμόδιοι δήλωσαν άγνοια για το γεγονός αυτό.
Με κάλεσμα του προέδρου της Τ.Κ Καλλιανίου, Θεοδόση Κέτσου, το Σάββατο 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των κατοίκων του χωριού μας όπου:
1. ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού μας για την νέα κατάσταση
2. αποφασίσαμε:
να συνταχθεί η παρούσα καταγγελία για επίσημη ενημέρωση των αρμοδίων και να γνωστοποιήσουμε την πρόθεση μας ότι αν ως την Παρασκευή 18/7/2020 δεν έχει επανέλθει η παροχή του νερού στην προηγούμενη κατάσταση,­ θα προχωρήσουμε ενάντια σε κάθε υπεύθυνο με όλες τις νόμιμες ενέργειες

Καλλιάνι
Σάββατο 11/7/2020

Η Γενική Συνέλευση των κατοίκων Καλλιανίου”