Καύσωνας – Ανάσες δροσιάς στη Λίμνη Λάδωνα! (video)

Σε καμίνι όλη η χώρα και αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες για να δροσιστούν. Αρκετοί όμως ήταν και αυτοί που προτίμησαν τη δροσιά στα ορεινά χωριά της Γορτυνίας, παρόλο που ακόμα και σε αυτά η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες ξεπέρασε   τους … 40 βαθμούς και μάλιστα υπό σκιά!

Υπήρχαν όμως και αυτοί που αντί για θάλασσα προτίμησαν να δροσιστούν με  θέα τη μαγευτική Λίμνη του Λάδωνα! Έτσι κάποιοι από τα κοντινά χωριά (Βάχλια, Δήμητρα, Μουριά, Πουρναριά) έκαναν μια μικρή πρωινή εξόρμηση στη Λίμνη. Μάλιστα μερικοί είχαν φέρει και τα δικά τους μικρά κανόε-καγιάκ, τα έριξαν στη Λίμνη (στην περιοχή του πρώην καφέ “Λαδωνίδα”). Από εκεί έκαναν μικρές διαδρομές στα ήρεμα νερά, όχθη-όχθη! Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι αυτά τα κανόε-καγιάκ μπορεί κάποιος να τα βρει σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών σε πολύ προσιτές τιμές (για π.χ. 60 ευρώ το μονοθέσιο και 80 ευρώ το διθέσιο μαζί με κουπί). Είναι δε εύκολα στη συναρμολόγηση, αφού είναι κατασκευασμένα με τη λογική της γρήγορης και εύκολης χρήσης.

Κρίμα που δεν υπάρχουν έστω και κάποιες υποτυπώδεις εγκαταστάσεις. Μερικές φορές βέβαια ακόμα και αν δεν υπάρχουν οργανωμένες υποδομές, η μαγεία της Λίμνης σε αποζημιώνει και είναι αρκετή για να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες. Ας ελπίσουμε όμως τώρα με την ανάπλαση που υλοποιείται, να βρεθεί επενδυτής να ανοίξει έστω μια μικρή επιχείρηση, προκειμένου να εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες τους λάτρεις της Λίμνης.

Π.Κ.

*Ευχαριστούμε τον Θεοδ. Αγγ. Γιαννόπουλο για τις φωτογραφίες από τη Λίμνη του Λάδωνα