Κριτική Γιαννόπουλου στη δημοτική αρχή Γορτυνίας

Η Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών πραγματοποιεί τακτικές συνεδριάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων για τα θέματα των συνεδριάσεων των επιτροπών και του συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας, αλλά και γενικότερα θέματα της Γορτυνίας και των δημοτών της.

Όπως δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος “Στις τηλεδιασκέψεις αποφασίζεται από τους Συμβούλους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, με δημοκρατικό διάλογο, η θέση μας για όλα τα θέματα που απασχολούν την παράταξη και τους πολίτες. Δεν περιμένουμε δημοκρατική ευαισθησία από αυτούς που δεν την εφαρμόζουν ούτε στα του οίκου τους. Οι ανίερες συμπράξεις χωρίς αρχές έχουν ημερομηνία λήξης”.
Σχετικά δε με τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας, η Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών έκανε γνωστή την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής πρώην Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με αφορμή τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας. Στις τηλεδιασκέψεις συζητήθηκαν τα θέματα των “δια περιφοράς” συνεδριάσεων καθώς και γενικότερα θέματα που αφορούν την Γορτυνία, την λειτουργία του Δήμου και τις προοπτικές ανάπτυξης της Γορτυνίας μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την εξαγγελία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Ο Δήμος Γορτυνίας έχει έτοιμες μελέτες για άμεση υποβολή, αλλά η δημοτική αρχή αδιαφορεί, σε αντίθεση με πολλούς Δήμους της χώρας που έσπευσαν να υποβάλουν φακέλους.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου αρκείται στην πελατειακή διαχείριση της “καθημερινότητας”, καλλιεργώντας την “μιζέρια” και  παραμένοντας θεατής των εξελίξεων. Ενα χρόνο μετά τις εκλογές και τα παχιά λόγια δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για το μέλλον της Γορτυνίας. Δεν έχει παρουσιάσει κανένα Σχέδιο για την περιοχή, δεν υλοποιεί κανένα τεχνικό πρόγραμμα και οι τοπικοί πρόεδροι μάταια ψελλίζουν κάποιες προτάσεις για τα χωριά τους για να εισπράξουν την απάντηση ότι “δεν πρόκειται να γίνει τίποτα” ή “ας τα κάνουν μόνοι τους”. Πράγματι πολλοί πρόεδροι -προς τιμήν τους- κάνουν έργα, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, αλλά ο δήμος είτε δρα επιλεκτικά ή είναι απών!

Η δημοτική αρχή Κούλη-Αποστολόπουλου δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχουν τα νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση για το Μαίναλο, για τα Λουτρά της Ηραίας, τον Λάδωνα, τα φαράγγια, τα μνημεία, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τον πολιτισμό, την αγροτική παραγωγή, τις υποδομές, τις νέες τεχνολογίες. Οι κ.κ. Κούλης-Αποστολόπουλος “ικανοποιούν” αιτήματα δημοτών, οι οποίοι όμως αναλαμβάνουν και το κόστος και την ευθύνη για παρεμβάσεις σε χώρους του Δήμου, χωρίς απόφαση της κοινότητας, χωρίς τεχνικές περιγραφές, χωρίς εισηγήσεις και  χωρίς αδειοδοτήσεις. Η πελατειακή μικροπολιτική σε έναν Δήμο που λειτουργεί πλέον “διά περιφοράς”. Γιατί προφανώς το mail με ένα “Ναί” ή ένα “Οχι” δέν αποτελεί δημοκρατική λειτουργία. Αν αυτοί βολεύονται και αρκούνται να είναι “δια περιφοράς δήμαρχος” και “δια περιφοράς πρόεδρος”, ο Δήμος Γορτυνίας δέν θα γίνει “δια περιφοράς δήμος”.

Ως δημοτική παράταξη θα καταγγείλουμε κάθε παρανομία, κάθε αυθαιρεσία και κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην χαθεί αυτή η τετραετία για την Γορτυνία. Οι κ.κ. Κούλης-Αποστολόπουλος ξεκίνησαν να καίνε τα ιστορικά αρχεία της Δημητσάνας και της Γορτυνίας, δέν θα τους επιτρέψουμε να αφήσουν “καμένη γή”.

Επιμένουμε στην υλοποίηση των έργων που έχουμε εξασφαλίσει για τον Δήμο Γορτυνίας, για την παραμονή του Δήμου στην πρωτοπορία όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη. Καταθέτουμε προτάσεις για νέα έργα, για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες, που πρέπει να αξιοποιηθούν για μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος”