Κυκλοφόρησε ξανά από τις εκδόσεις “Ανάβαση” ο χάρτης του Μαινάλου!

Κυκλοφόρησε ξανά από τις εκδόσεις ΑΝΑΒΑΣΗ ο νέος χάρτης του Μαινάλου, που συμπεριλαμβάνει όλο το πάνθεον των άγνωστων βουνών της γειτονιάς του Μαινάλου: Λύρκειο, Φαρμακά, Αρτεμίσιο, Κτενιά. Παρουσιάζει δε αναλυτικά το Menalon Trail με περιγραφές ανά μέρα, υψομετρική διαφορά, απόσταση και χρόνο διαδρομής.

Ο χάρτης έχει δυο όψεις. Στην μια όψη καλύπτει όλη την περιοχή του Μαινάλου από την Τρίπολη στα νοτιοανατολικά, ως την ως βόρεια από την κοιλάδα της Μαντίνειας στα βόρεια στο όρος Τραχύ και φτάνει ως τον οικισμό Αλέα. Προς τα δυτικά φτάνει από τα Τρόπαια στα βόρεια και την περιοχή όρη Λαγκαδίων ως τη Θεισόα -Καρύταινα – Κοτύλιο στα νότια στους πρόποδες του Λύκαιου.  Και η άλλη όψη καλύπτει τα βουνά Αρτεμίσιο Φαρμακάς, Λύρκαιο.

Ο χάρτης κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο ΑΝΑΒΑΣΗ, που έχει μακρόχρονη εμπειρία από το 1997 στη χαρτογραφία και δημιουργία εντύπων πεζοπορικού περιεχομένου. Συντελεστές του είναι η Πηνελόπη Ματσούκα, Κώστας Μουγκολιάς και η Γορτύνια Ήβη Τριαντ. Αδαμακοπούλου, από Βυτίνα και εκ μητρός από Λασταίϊκα (το γένος Ματσούκα – Πετρόπουλοι).

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο Ανάβαση, Βουλής 32, Σύνταγμα (τηλ 210 3218104), στη Δημητσάνα στο παντοπωλείο Καζά και σε κεντρικά βιβλιοπωλεία στην Τρίπολη.

Στο χάρτη περιγράφονται οι παρακάτω διαδρομές:

Στεμνίτσα – Ελληνικό

Στεμνίτσα – Ελάτη

Στεμνίτσα – Αγ. Παρασκεύη Σκέμνας – διάσελο  Ζυγοβίστι

Στεμνίτα – γύρος Κλινίτσας

ΥΜΥ – Μονή Φιλοσόφου – Αρχαία Γόρτυνα

Χρυσοβίτσι – Ελάτη

Ροεινό Αλωνίσταινα Βυτίνα

Πιάνα – Αρκουδόρεμα

Λεβίδι – καταφύγιο ΕΟΣ – Οστρακίνα 1981μ (κορυφή Μαινάλου) – Αλωνίσταινα – Κανελλάκια