Κ.Μιχόπουλος: Διεκδίκηση παράτασης της Απολιγνιτοποίησης και της λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού “Νέα Αρχή” Κώστας Μιχόπουλος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις απέστειλε επιστολή σχετικά με τη διεκδίκηση παράτασης της Απολιγνιοτοποίησης και της λειτουργίας των μονάδων της Μεγαλόπολης στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Πελ/σου, στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ.α. στην οποία αναφέρει:

“Επειδή με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις , ιδιαίτερα με το θέμα της ασφαλούς ηλεκτροδότησης της χώρας μετά την βλάβη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ αλλά και την κακοκαιρία, δικαιώνονται πλήρως όλοι όσοι από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για την ανάγκη να μην εφαρμοστούν τα αυστηρά χρονικά περιθώρια για την απολιγνιτοποίηση.

Επειδή ο Δήμος μας έχει επίσης το πρόβλημα με την μη ύπαρξη βιομηχανικού πάρκου στην Μεγαλόπολη και το γεγονός ότι θα χρειαστεί χρόνος και μετά το 2023για την δημιουργία του.

Επειδή έχουμε το σημαντικό ζήτημα με την χωρίς εγκεκριμένηχωροθέτησηπροσπάθεια τοποθέτησης ΑΠΕ σε χώρους που είναι ιστορικής σημασίας  πολιτιστικής κληρονομιάς και  φυσικού κάλλους .

Επειδή τόσο σε επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης αλλά και στο περιφερειακό συμβούλιο, οι αποφάσεις που έχουν ήδηπαρθεί κατά της βίαιης απολιγνιτοποίησης είναι αυτή την περίοδο πολύ σημαντικές και πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες αλλαγής των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση.

Θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένα πιο έντονα η αντίδραση όλων μας , προκειμένου να καταφέρουμε να δώσουμε την δυνατότητα να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να οργανωθεί και να συναποφασιστεί με την τοπική κοινωνία μια πιο ομαλή και πιο δίκαιη μετάβαση.

Είναι αυτή την στιγμή η πιο κρίσιμη περίοδος να πείσουμε την Κυβέρνηση αλλά και την κοινωνία για το δίκαιο και ορθό των αιτημάτων μας.

Καλούμε την Δημοτική αρχή, την περιφερειακή αρχή , τα τοπικάσυμβούλια, τους Βουλευτές και όλους τους φορείς σε συστράτευση, σε μια έντονη κοινή διεκδίκηση, προκειμένου να πετύχουμε :

Να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις εγκατάστασης ΑΠΕ στο Μαίναλο και το Λύκαιο Όρος

Να γίνει η απολιγνιτοποίηση με πιο ομαλό και δίκαιο τρόπο για την Μεγαλόπολη με αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα

Να δοθείπαράταση στο χρόνο λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης που έτσι και αλλιώς τις έχει μεγάλη ανάγκη το ηλεκτρικό σύστημα της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος”