Μάχη των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση χωριών – Πότε εκτιμάται η αποκατάσταση

Για ακόμα μια ημέρα πολλά χωριά της Γορτυνίας παραμένουν χωρίς ρεύμα, μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ από την πύρινη λαίλαπα.

Σε επικοινωνία της εφημερίδος μας με στέλεχος της ΔΕΔΔΗΕ μας ενημέρωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τμηματική αποκατάσταση του δικτύου, ώστε να ηλεκτροδοτηθούν όλα τα χωριά της Γορτυνίας, που παραμένουν χωρίς ρεύμα. Όπως μας είπε στα περισσότερα από αυτά τα χωριά σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας έχουν μπει γεννήτριες (είτε από τη ΔΕΗ, είτε από το Δήμο, είτε από ιδιώτες).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Ελαία, που παραμένει χωρίς ρεύμα από την προηγούμενη Παρασκευή (12 ημέρες), καθώς και στο Λιβαδάκι. Σε αυτά οι ζημίες είναι αρκετά μεγάλες και εκτιμούν ότι θα χρειαστούν κάποιες ημέρες παραπάνω. Σήμερα όμως όπως μας είπαν σε συνεργασία με το Δήμο θα πάει γεννήτρια στην Ελαία. Δυστυχώς οι κάτοικοι του χωριού ταλαιπωρούνται αφάνταστα όλες αυτές τις ημέρες.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται και σε Νεοχώρι, Μπερτσιά και Τρανή Λάκκα, που όπως εκτιμούν ότι θα αποκατασταθούν το αργότερο μέχρι αύριο. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο Καστράκι, όπου εκεί κάηκε η κεντρική κολώνα με το μετασχηματιστή. Εκεί ηλεκτροδοτούνται με γεννήτριες.

Όσον αφορά την περιοχή της Ηραίας, εχτές πάντως έγινε αποκατάσταση του δικτύου στα χωριά Λουτρά και Όχθια.

Σήμερα το βράδυ εκτιμάται ότι θα γίνει η αποκατάσταση στα χωριά Λώτη και Αγ. Ιωάννης. Από τα χωριά της Ηραίας, σε αυτό που θα χρειαστεί λίγος ακόμα χρόνος για αποκατάσταση, είναι το Πυρρή, που όμως αυτή τη στιγμή ηλεκτροδοτείται από γεννήτριες.

Όπως μας επεσήμαναν οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Επί τόπου βρίσκονται πολλά άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία.  Μάλιστα έχουν πάει και εργάζονται και συνεργεία από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Άρτα, αλλά και Γιάννενα.

* Δεκάδες κολώνες μεταφέρονται στην Γορτυνία για την αντικατάσταση των καμένων (φωτογραφία).

Χαρακτηριστικό βίντεο από την κολώνα της ΔΕΗ με τον μετασχηματιστή που έχει πέσει στο χωριό Λιβαδάκι, επί της Εθνική Οδού

 

 

 

 

 

 

 

 

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr