Μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το Δήμο Μεγαλόπολης

Στο πλαίσιο οδηγιών και σε εφαρμογή διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί από την Πολιτεία, για την προστασία πολιτών και εργαζομένων και την εξομάλυνση των οικονομικών επιπτώσεων, εξ’ εξαιτίας της εμφάνισης του νέου κορωνοϊού, ο Δήμος Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ότι

  1. Oι αιτήσεις προς τις Υπηρεσίες του Δήμου, για την έκδοση πάσης φύσεως διοικητικών εγγράφων, θα γίνονται μόνον τηλεφωνικά, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (τηλ. 2791360200) ή ηλεκτρονικά, στο e-mail: [email protected]. Η παραλαβή των αιτούμενων εγγράφων θα γίνεται κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία.
  2. Η προσέλευση των πολιτών στο Δημαρχείο, εφόσον είναι αναγκαία, και για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέρα από τον ανωτέρω, θα γίνεται μόνον από την κεντρική είσοδο του ισογείου.
  3. Στην κεντρική είσοδο του ισογείου θα διατίθεται, σε εμφανές σημείο, δοχείο με αντισηπτικό υλικό, θα χρησιμοποιούν άπαντες οι πολίτες, κατά την είσοδο στο κτίριο του Δημαρχείου. Αντίστοιχες συσκευές είναι τοποθετημένες και σε άλλα σημεία του κτιρίου, όπου μπορούν να χρησιμοποιούν και οι πολίτες.
  4. Εντός των επόμενων ημερών δρομολογείται η τοποθέτηση υαλοπινάκων επί των γραφείων των υπηρεσιών που εξυπηρετούν άμεσα το κοινό, για την περαιτέρω προστασία πολιτών και υπαλλήλων του Δήμου.
  5. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημαρχείου, θα υπάρχει παρουσία επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για τη διατήρηση της καθαριότητας και υγιεινής των χώρων, με στόχο την περαιτέρω προστασία των πολιτών και του προσωπικού του Δήμου.
  6. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (Κλειστό και Ανοικτό Δημοτικό Στάδιο) παύουν να λειτουργούν, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.
  7. Άμεσα, πρόκειται να γίνουν εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολικά κτίρια, τις εγκαταστάσεις του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (Γραφεία, ΚΑΠΗ, παιδικός Σταθμός), της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Γραφεία, Βρεφονηπιακός Σταθμός ΚΔΑΠ), τα ΚΕΠ Γόρτυνος & Φαλαισίας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις (ήδη έχει γίνει απολύμανση στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο που θα επαναληφθεί), στο Δημαρχείο, την κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, και οπουδήποτε αλλού κριθεί αναγκαίο, για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και του προσωπικού.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι:

  1. Η αποπληρωμή των πάσης φύσεων οικονομικών υποχρεώσεων των πολιτών προς το Δήμο (π.χ. λογαριασμοί νερού, ρυθμιζόμενες οφειλές) που απαιτείται να γίνει έως και το τέλος του τρέχοντος μήνα, παρατείνεται έως και το πέρας του μηνός Απριλίου.
  2. Η δήλωση διόρθωσης των τετραγωνικών ακινήτων θα γίνεται ηλεκτρονικά έως και τις 30 Ιουνίου, μέσω της ιστοσελίδας https://tetragonika.govapp.gr/. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικάμε τo Τμήμα Εσόδων του Δήμου (τηλ. 2791360232). Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει να προσέρχονται στο Δημαρχείο, για τους ίδιους ως άνω λόγους.

Τα παραπάνω μέτρα κρίνονται αναγκαία, για την κατά το δυνατόν αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Δύνανται να ενισχυθούν ή να ελαχιστοποιηθούν σύμφωνα πάντοτε με τις συστάσεις και αποφάσεις της Πολιτείας.

Σε αυτό τον αγώνα απαιτείται όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα και υπομονή. Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και προπάντων να «ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» όσο είναι δυνατόν.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ