Μέχρι το Νοέμβριο η προμελέτη μελισσοκομικού μουσείου στο Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και η οποία  συζητήθηκε την Τετάρτη 7.10, ζήτησε να ενημερωθεί από τον Υπουργό σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη δημιουργία μελισσοκομικού μουσείου ως πρώτη άμεση ενέργεια αναβάθμισης του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας.

 Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ανέφερε:«Κύριε υπουργέ για το κρατικό ίδρυμα Βυτίνας έχουμε μιλήσει πολλές φορές και μάλιστα το έχετε επισκεφθεί. Είμαι σίγουρος ότι δε θα συνεχίσετε την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσετε στη δημιουργία μελισσοκομικού μουσείου. Θα ήθελα σήμερα να ενημερωθώ ποια είναι η πρόοδος σχετικά με το μουσείο και άλλες εργασίες».

Ο υπουργός δήλωσε ότι:

«Έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη δημιουργία μουσείου στο κτήριο του Ιδρύματος και θα είναι έτοιμη μέχρι 15 Νοεμβρίου. Υπολογίζουμε ότι μέχρι την προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο θα χρειαστούν 4 ως 6 μήνες.

Θα μεταφερθούν πιστώσεις 60.000 ευρώ για εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο χωματουργικές εργασίες, περίφραξη και ασφάλεια, ενώ όπως έχουμε πει θα γίνουν και μελισσοκομικά σεμινάρια τα οποία λόγω covid 19 θα γίνουν με τη μορφή τηλεδιασκέψεων»

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε ότι τον Νοέμβριο όταν ετοιμαστεί η προμελέτη του μουσείου θα τη ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο και ανέφερε ότι θα ήταν καλό να γίνει μια διαβούλευση διότι το τι θα περιλαμβάνει το μουσείο θα επηρεάσει την επισκεψιμότητα που είναι και το ζητούμενο.

Υπενθύμισε ακόμη ότι τα χρήματα αυτά είναι χρήματα του Ιδρύματος και όχι του Έλληνα φορολογούμενου. Τέλος σχετικά με τα μαθήματα τηλεδιασκέψεων για τη μελισσοκομία ζήτησε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και αυτό σημαίνει ότι κάποιος αριθμός ατόμων θα μπορεί να παρακολουθεί δια ζώσης.