Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για το Νέο Έτος

Συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,

Γορτύνιες & Γορτύνιοι,

Η χρονιά που αποχωριζόμαστε ήταν μια χρονιά με σκληρό πρόσωπο, δεν χωρά αμφιβολία. Πήρε από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα. Μας έφερε αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό, δοκίμασε τα όριά μας. Ανέβαλε τα σχέδια μας, έβαλε στην άκρη τα όνειρά μας. Μας κράτησε ίσως μακριά από τους στόχους μας, μας «έδεσε» πολλές φορές τα χέρια. Μας καθήλωσε. Σε πολλούς συμπολίτες μας δυστυχώς, μείωσε τα εισοδήματά τους. Σε άλλους πάλι στέρησε τη δουλειά τους. Σε όλους όμως στέρησε το αίσθημα της ελευθερίας.

Παρά τις δυσκολίες τη χρονιά αυτή, πιστεύω, ίσως μας δόθηκε μια ευκαιρία να αναδείξουμε την καλή μας πλευρά. Το 2020 μας δίδαξε, ακόμα και μέσω της επιβολής, την σπουδαιότητα της αυτοπειθαρχίας, της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά επιδείξαμε σεβασμό, αντοχή και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες. Τα πήγαμε περίφημα, θαρρώ. Μας αξίζει μια επιβράβευση, την οποία σας εύχομαι να λάβετε, φέτος τις γιορτές.

Η μεγάλη μας αγωνία είναι, να παραμείνουν όλοι οι συμπολίτες μας στα χωριά της Γορτυνίας ασφαλείς και προστατευμένοι. Όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής εργαζόμαστε καθημερινά με γνώμονα αυτό το ζητούμενο. Τα μέλη της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.) αλλά και οι υπάλληλοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεπικουρούν σε αυτή μας την προσπάθεια και στέκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Γορτυνίας φιλοδοξούμε να είναι το καλύτερό μας πρόσωπο. Η πανδημία μπορεί να άλλαξε ορισμένα από τα σχέδια μας. Το γεγονός όμως αυτό, δεν έκαμψε ποτέ το ηθικό μας. Αντιθέτως, μας δίνει δύναμη και ώθηση να προσπαθούμε περισσότερο.

Εύχομαι, η έλευση του νέου χρόνου να δώσει υγεία και πλεόνασμα αγάπης σε κάθε γορτυνιακό σπίτι, όπου κι αν βρίσκεται αυτό. Η ανθρωπότητα, εργάζεται σκληρά ώστε να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατό, από τον κυκεώνα της πανδημίας, χαρίζοντάς μας ελπίδα.

Ας είμαστε λοιπόν ευγνώμονες, χαμογελαστοί, αισιόδοξοι, δυνατοί, με το Φως των Χριστουγέννων να «φωτίζει» το μυαλό, την πορεία και την καρδιά όλων μας!

Χρόνια Πολλά με Υγεία & Ευτυχία σε κάθε γορτυνιακό σπίτι!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Ο Δήμαρχός σας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης