Ακόμα μια δύσκολη νύχτα! Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης – Η φωτιά κατευθύνεται προς Λάδωνα

Το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα στη Γορτυνία. Η φωτιά, προερχόμενη από την Νεμούτα της Ηλείας, που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι, πέρασε μέσα από τα χωριά Ελαία, Νεοχώρι και Χώρα. Δυστυχώς κάηκαν αρκετά σπίτια στη Χώρα, ενώ στα υπόλοιπα καταγράφηκαν μικρότερες ζημιίες. Αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης και σε Ράχες, Τουμπίτσι και Δωδεκάμετρο και στη συνέχεια στα χωριά Καστράκι και Φαναράκι.

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο άνεμος να αλλάξει κατεύθυνση και η φωτιά να κινηθεί προς Ζάβετη και Βούτση. Για αυτό και υπάρχει εντολή από την Αστυνομία να είναι όλοι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να γίνει εκκένωση Βουτσίου και Μοναστηρακίου. Όμως αυτή τη στιγμή στο Τουμπίτσι γίνεται προσπάθεια με ζώνες να μην περάσει δεξιά από τον ποταμό και ανέβει προς Σταυρί.

Η κατάσταση πάντως χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς υπάρχουν πολλά μεγάλα μέτωπα, τα οποία δεν είναι ελέγξιμα. Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη.

Εφημερίδα “Γορτυνία” – e-gortynia.gr