Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει από σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα είναι ελεύθερη από το Σάββατο 2.04 αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά, ενώ σε περίπτωση εικόνων συνωστισμού θα υπάρξει άρση της χαλάρωσης και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς «από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση, αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και, κυρίως, με υποχρεωτική χρήση μάσκας».

Συγκεκριμένα οι μετακινήσεις με όχημα και με SMS στο 13033 με κωδικό 6 θα γίνονται για τη μετάβαση σε υπαίθριο χώρο με σκοπό την άσκηση και μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ για τις καθημερινές δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση του κωδικού 6.

Σε αυτές τις μετακινήσεις επιτρέπονται να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται μαζί ο οδηγός και 2 ακόμα επιβάτες. Το συγκεκριμένο όριο επιβαινόντων δεν ισχύει μόνο για τις περιπτώσεις που στο όχημα επιβαίνουν:

  • ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
  • άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του

Στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Και τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση κωδικού 6 στο SMS στο 13033 επιτρέπεται για τις καθημερινές μόνο για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.