Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο των Υγιών Πόλεων στα Λαγκάδια (φωτό)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ που έλαβε χώρα στα Λαγκάδια Γορτυνίας, το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου. Το θέμα του φετινού 17ου Συνεδρίου ήταν «Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή, Γνώση Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή».

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές, Επιστήμονες Υγείας, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα που αφορούν κυρίως την πρόληψη για την Υγεία και το Περιβάλλον, ενώ παρουσιάστηκαν επιλεγμένα Κοινωνικά Προγράμματα, που εφαρμόζονται στους Δήμους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις Υγιείς Πόλεις.

Μεταξύ άλλων υπήρξε ειδική θεματική ενότητα για την δράση και τις παρεμβάσεις για την Ψυχική Υγεία στην μετά covid εποχή. Άλλες σημαντικές θεματικές ενότητες περιλάμβαναν την πολιτική ατζέντα για την υγιή γήρανση, τις πολιτικές που εφαρμόζονται στα ΚΕΠ Υγείας, τα προγράμματα πρόληψης της οστεοπόρωσης και για το καρκίνου του παχέος εντέρου, τις δράσεις ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό κ.α. Τέλος έγιναν βραβεύσεις Δήμων με ΚΕΠ Υγείας.

Στο Συνέδριο έδωσαν το παρόν πολλοί Δήμαρχοι από όλη τη χώρα. Αρκετοί αυτοδιοικητικοί, που επισκέπτονταν για πρώτη φορά τη Γορτυνία, έμειναν ενθουσιασμένοι με τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρατείνανε τη διαμονή τους για όλο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επισκεφτούν και τα γύρω χωριά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του συνεργάτη μας, φωτορεπόρτερ Βασίλη ΑΘ. Κουτρουμάνου, μέσα από τη σελίδα της εφημερίδος μας στο facebook:

Εφημερίδα “Γορτυνία” – Δημοσιεύσεις | Facebook