Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγ. Θεοδώρα στο Βάστα Αρκαδίας (φωτό)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες και η Θ. Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Θεοδώρας στο Βάστα Αρκαδίας. Τον Εσπερινό τέλεσαν ιερείς της Μητροπόλεως μας μετά του Πρωτοσυγκέλλου, ενώ στην Θεία Ευχαριστία προέστη ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Ιερεμίας. Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο πρωτοψάλτης Νικόλαος Ταπραντζής, ενώ παρέστη ο υπουργός κ. Κ. Βλάσσης, ο Κύριος Δήμαρχος Μεγαλόπολης μετά της συζύγου του, ο αντιδήμαρχος κ. Μανιάτης και ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος κ. Μιχόπουλος.

Στον λόγο του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας και ευχήθηκε ιδιαιτέρως σε όσους εορτάζουν και τιμούν την ημέρα αυτή. Στο γραπτό κήρυγμά του, που ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος, απευθύνθηκε στους μαθητές που ξεκινούν την σχολική τους χρονιά την Δευτέρα. Με απλά λόγια τους προέτρεξε στην προσευχή και στην ουσιαστική σχέση τους με τον Θεό, την Παναγία και τους αγίους. Αυτός άλλωστε είναι και ο αγώνας κάθε χριστιανού.

Παρά την πανδημία η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη. Ας έχουμε όλοι μας την προστασία της Αγίας μας, ιδιαιτέρως οι πιστοί που καταφθάνουν με πίστη από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και όλος ο κόσμος.