Με λιτότητα και σεμνότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Γορτυνία! (ph)

Με λιτότητα και σεμνότητα λόγω των συνθηκών που επικρατούν από την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Γορτυνία. Τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου διεξήχθησαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και χωρίς την παρουσία κοινού.

Παραμονή της Εθνικής επετείου έγινε φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων. Επίσης έγινε σημαιοστολισμός των δημοτικών καταστημάτων, των σχολείων αλλά και διαφόρων σημείων των χωριών. Την Τετάρτη το βράδυ έγινε εορταστική εκδήλωση στην έδρα του Δήμου, Δημητσάνα, με συμμετοχή της Ι.Μητρόπολης, καθώς και των τοπικών φορέων και Συλλόγων.

Ανήμερα την 25ης Μαρτίου στις έδρες των Δημοτικών Κοινοτήτων (Δημητσάνα, Τρόπαια, Βυτίνα, Λαγκάδια, Μυγδαλιά, Κοντοβάζαινα, Στεμνίτσα και Παλούμπα) τελέστηκαν δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις στα Ηρώα των Πεσόντων  και καταθέσεις στεφάνων, μερίμνη των κατά τόπους Αντιδημάρχων. Εψάλη ο Εθνικός Ύμνος από τους παρευρισκομένους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλα χωριά της Γορτυνίας, μερίμνη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδος «Γορτυνία»

Παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Βυτίνα, 25η Μαρτίου 2021
Τρόπαια, 25η Μαρτίου 2021
Κοντοβάζαινα, 25η Μαρτίου 2021
Πυρρί, 25η Μαρτίου 2021
Βούτσι, 25η Μαρτίου 2021
Ράφτη, 25η Μαρτίου 2021