Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στο ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου

Στον ιστορικό χώρο του Λιμποβισίου, παρουσιάστηκε -για πρώτη φορά- η Λαϊκή όπερα του Γιώργου Βούκανου, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, σε μία υπέροχη και μοναδική μουσική βραδιά του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2021 στον Δήμο Τρίπολης, το βράδυ της Παρασκευής (30/7/2021).

Εξαιρετικοί οι ερμηνευτές Κώστας Μακεδόνας, Άντα Αθανασοπούλου και Σταμάτης Μπερής, ενώ συμμετείχαν οι ηθοποιοί Αστέριος Πελτέκης ως «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και Χρύσα Ρώμα ως «Γυναίκα της Επανάστασης».

Η χορωδία “Ορφέας” Τρίπολης, απέδωσε -σε πρώτη εκτέλεση- το Λαϊκό Ορατόριο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου “Της λευτεριάς τ΄αγέρι”.

Την αφήγηση των κειμένων είχαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, Αντωνία Μπαντούνα και Βασιλική Τσαντίλα.

Αξίζει να υπογραμμιστεί η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης στο χώρο με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ ο Δήμος Τρίπολης ευχαριστεί την κυρία Δαλαμάγκα Ευγενία για την επιμέλεια των παραδοσιακών φορεσιών της Χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης.

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ και θα προβληθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τους παρευρισκόμενους που ήταν στο Λιμποβίσι για να απολαύσουν από κοντά αυτή τη σπουδαία εκδήλωση καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τον χαιρετισμό του, είπε: “Φίλες και φίλοι

Εύλογη συγκίνηση και ιερή περηφάνια…  Αυτά τα συναισθήματα, πιστεύω ότι, κατέχουν και πλημμυρίζουν όλους μας, αυτήν την ώρα, σʼ αυτόν τον χώρο… Όλοι μας ευλαβείς προσκυνητές σε χώματα ιερά και αιματοποτισμένα, στα χώματα που γέννησαν, έθρεψαν και ανέδειξαν τον  ΕΝΑ,  τον αδιαφιλονίκητα ΠΡΩΤΟ, τον ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο ηγέτης, ο εμψυχωτής, η προσωποποίηση του Μεγάλου Σηκωμού. Εμπνέει  πάντα, συγκινεί, ερεθίζει την φαντασία του απλού ανθρώπου αλλά και την δημιουργικότητα του καλλιτέχνη. Έτσι είναι, έτσι συμβαίνει με τους ξεχωριστούς….

Κερί στη μνήμη του, χοές στις ιερές σκιές των συμπολεμιστών του, η αποψινή εκδήλωση. Για πρώτη φορά ο λόγος και το μέλος, η ποίηση και η μουσική, συνεργάζονται και συνυπάρχουν στο Λιμποβίσι και αναπέμπουν ύμνο τον πρέποντα σʼ αυτούς που τους πρέπει. Ξεπεράσαμε εμπόδια και δυσκολίες, που αρχικά φαίνονταν – και ήσαν – αξεπέραστα. Διακινδυνεύσαμε πράγματα… Όμως θέλαμε, το αφιέρωμα αυτό, το «Αγέρι της Λευτεριάς», να τελεστεί και να φυσήξει ΕΔΩ, δίπλα στο ταπεινό σπίτι όπου ξεκίνησε ο άνεμος  της Λευτεριάς.

Είμαι βέβαιος ότι οι εκλεκτοί συντελεστές του ακροάματος, όλες και όλοι, ντόπιοι και μη, όσες και όσοι συνεργάστηκαν και κόπιασαν, θα μας αποζημιώσουν.  Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω εκ των προτέρων. Και μαζί ευχαριστώ κι εσάς φίλες και φίλοι συνδημότες, που με την παρουσία σας τιμάτε μια εκδήλωση τιμής.”

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/DimosTripolisofficial/photos/a.375167974208783/375167607542153