Μοναχοί της Ι.Μονής Αγ. Παρασκευής Βάχλιας επισκέφτηκαν πυρόπληκτα χωριά (φωτό)

Μοναχοί της Μονής Αγ. Παρασκευής Βάχλιας και πιστοί από την Αθήνα με την ευγενική συνολική οργάνωση του π. Διαμαντή Πατερημού, εφημέριου Κοντοβαζαίνης (και κατοίκου του χωριού Ράχες) επισκέφθησαν σήμερα τα πυρόπληκτα χωριά Ράχες, Χώρα, Νεοχώρι και Δωδεκάμετρο και συνομίλησαν πνευματικά, με τους κατοίκους τους καθώς επίσης και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χώρας Δημ. Δημητρακόπουλο, για τα προβλήματα που δημιούργησε η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Έγινε εμφανές ότι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής της Γορτυνίας μας, οι οποίοι αγαπούν την επαρχία τους, έχουν την διάθεση και την ανάγκη να ξαναφτιάξουν ό,τι κατέστρεψε η φωτιά (οικίες, λιοστάσια, μαντριά κ.λπ) και να μείνουν στα χωριά τους. Ευχαριστούν επίσης την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως καθώς και τις υπόλοιπες αρχές για τις βοήθειες που έχουν δοθεί έως τώρα.

Οι περισσότερες από τις εκκλησίες των χωρών αυτών έμειναν άθικτες (λίγες ζημιές υπέστη ο Ναός του Αγ. Αθανασίου στη Χώρα) με τη φωτιά να προσπερνά και ξωκλήσια μέσα στα δάση, όπως αυτό του Προφήτη Ηλία έξω απο τη Χώρα το οποίο κυριολεκτικά περικυκλώθηκε απο τη φωτιά και δεν κάηκε.
Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Προσκύνημα της οποίας εορτάζει αύριο έξω από τη Χώρα, να σκεπάζει όλους τους πυρόπληκτους Γορτύνιους μας και να ενδυναμώνει το έργο αποκατάστασης των ζημιών.
Χαράλαμπος Κάβουρας