«Νέα αρχή»: Αίτημα για συζήτηση του θέματος των ανεμογεννητριών σε Λύκαιο & Μαίναλο στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης

Η παράταξη «Νέα Αρχή» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Κων. Μιχόπουλο με επιστολή τους στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μεγαλόπολης ζητά όπως εισάγουν προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, με την διαδικασία προ ημερησίας διάταξης, το θέμα της αξιολόγησης για αδειοδότηση  από την Ρ.Α.Ε., εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Λύκαιο όρος και το Μαίναλο αλλά και πολλών φωτοβολταικών συστημάτων στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. Δήμου Μεγαλόπολης, παρακαλούμε όπως εισάγεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο τακτικό συμβούλιο της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021, με την διαδικασία προ ημερησίας διάταξης, το θέμα της αξιολόγησης για αδειοδότηση  από την Ρ.Α.Ε. , εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Λύκαιο όρος και το Μαίναλο αλλά και πολλών φωτοβολταικών συστημάτων στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Το θέμα κρίνεται κατεπείγον ώστε να κατατεθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μας στις αρμόδιες υπηρεσίες , για να αποτρέψουμε τις δράσεις αυτές οι οποίες αντίκεινται βάναυσα στην πολιτιστική, ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Νέα Αρχή»

Μιχόπουλος Κωνσταντίνος

Δημόπουλος Νικήτας

Αθανασόπουλος Σταύρος

Καρατζαφέρης Φώτιος

Κουρής Ηλίας

Κουρουνιώτης Βασίλειος

Κακκαβάς Πολύβιος

Μπάζιος Ιωάννης

Γιώτης Δημήτριος»