Νέα αυτοψία Λαμπρόπουλου στο πολύπαθο δρόμο Παραλογγοί- Τριπόταμα

Μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εφημερίδος μας εδώ και δύο μήνες, σχετικά με την πληθώρα κακοτεχνιών που έχουν εμφανιστεί μέσα σε ένα χρόνο κατασκευής στο δρόμο Τριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι, την Δευτέρα 24.05 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια νέα αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Είχε προηγηθεί μια πρώτη αυτοψία τον περασμένο Νοέμβριο. Παρόντες σήμερα ήταν και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κουτρουμάνος, καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. Μαζί βεβαίως και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, από Καρδαρίτσι, που «άτυπα» ηγείται αυτής της προσπάθειας μαζί με τους τοπικούς φορείς.

Σχετικά με τις κακοτεχνίες ο εργολάβος ισχυρίσθηκε ότι στην αρχική μελέτη έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα υδραυλικά και αποχετευτικά έργα, καθώς οι βροχοπτώσεις στο σημείο δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στη γεωλογία του εδάφους. Παρόλο αυτά θα ενισχύσει τα κομμάτια που το έχουν ανάγκη.

Από εκεί και πέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα κάνει μια σύσκεψη με τους μηχανικούς της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει σχετική εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή με θέμα την παραλαβή του έργου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό σε ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το κομμάτι των 600 μέτρων που απομένει και είναι εκτός μελέτης, από την έξοδο Παραλογγών. Τέλος σχετικά με το κομμάτι των 120 μέτρων που απομένει από Παραλογγούς προς Καρδαρίτσι θα διερευνηθεί σε επόμενο στάδιο αν μπορεί να γίνει.

Π.Κ.