Ξεκινά η κατασκευή του πολύπαθου δρόμου Παραλογοί -Τριπόταμα!

Επιτέλους μια θετική εξέλιξη υπάρχει για το πολύπαθο έργο που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Νοτιοδυτικής Γορτυνίας. Πρόκειται για το  δρόμο Παραλογγοί – Τριπόταμα – Καρδαρίτσι, που έχει χαρακτηρισθεί ως … το «Γεφύρι της Άρτας».

Να υπενθυμίσουμε ότι  αρχές του 2018 μετά από πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Τριπόταμα – Παραλογγοί – Καρδαρίτσι και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ. Η απόφαση μετέπειτα πέρασε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου έγινε η αποδοχή της χρηματοδότησης και ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου. Όπως ενημερώναμε στο φύλλο της εφημερίδος που κυκλοφορεί το έργο ήταν στο τελικό στάδιο, καθώς μετά την επιλογή της αναδόχου τεχνικής εταιρείας, αναμενόταν η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ξεκινήσει.

Μόλις εχτές από Δελτίου Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου πληροφορηθήκαμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επιτέλους έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «Ένας Γολγοθάς για μια ακριτική περιοχή της Αρκαδίας και της Γορτυνίας έφτασε στο τέλος του Με την αξιοπιστία μας και τη σκληρή δουλειά μας ξεπεράσαμε πολλά και πολύ δύσκολα προβλήματα» και ανέφερε ότι «αν δεν υπήρχαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο που είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχε αποδοθεί στους πολίτες».

Ευχόμαστε πραγματικά το μεγάλο αυτό έργο που καρκινοβατεί χρόνια, σύντομα να ολοκληρωθεί, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα κατοίκων πολλών χωριών του τέως Δήμου Κοντοβαζαίνης, όπως Παραλογγοί – Καρδαρίτσι – Βελημάχι – Απόσκια – Σούδελη – Βυδιάκι – Πέττα.

ΚΩΝ- ΚΑΛ