Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός εναντίον του κορονοϊού για τις ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της Astra Zeneca, στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι εμβολισμοί για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας και για τα άτομα άνω των 75 ετών με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Από σήμερα ισχύουν δύο παράλληλα συστήματα για τους εμβολιασμούς. Το ένα σύστημα διενεργεί εμβολιασμούς στις ηλικίες από 75 και άνω  και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 64 ετών.

Τα δυο παράλληλα συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με AstraZeneca και όχι τα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών. Αναλόγως, και οι πολίτες των άλλων κατηγοριών δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.