Ξεχωριστές δράσεις του Νηπιαγωγείου Δημητσάνας την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (ph)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3/12), φιλοξενήσαμε στο Σχολείο με μεγάλη χαρά τον κ. Γιώργο Μαρσέλο (χειριστή σκύλου οδηγού), την κα Χαρά Μπουργάνη (υπεύθυνη επικοινωνίας Σχολής Λάρα), τον κ. Χρήστο Γεωργιόπουλο (αντιπρόεδρο της Σχολής Λάρα) και την κα Ήρα Παπαδοπούλου (Τοπική Διαχειρίστρια Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας).
Η κ. Χαρά και ο χειριστής κος Γιώργος, μαζί με τη σκυλίτσα του – οδηγό, την Τζαζ, μας παρουσίασαν το έργο της Σχολής και μας μίλησαν για τη συμβολή της εκπαίδευσης και αξιοποίησης σκύλων-οδηγών στην υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρία, με στόχο την καλύτερη προσβασιμότητα και τη μεγαλύτερη αυτονομία. Πώς οι σκύλοι-οδηγοί διευκολύνουν τις μετακινήσεις των τυφλών χειριστών τους, πώς αποφεύγουν εμπόδια στο πεζοδρόμιο, πώς βρίσκουν θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα γκισέ, πώς μαθαίνουν να περνούν με ασφάλεια τον δρόμο; Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ολιγόλεπτες βιωματικές δράσεις με τους σκύλους-οδηγούς και να κατανοήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που δημιουργείται μαζί τους.
Μάλιστα οι μαθητές/-τριες του Νηπιαγωγείου προσπάθησαν να ζωγραφίσουν με κλειστά μάτια και στο τέλος αφιέρωσαν υπέροχες ζωγραφιές στους καλεσμένους μας!
Η βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας.
Τους ευχαριστούμε θερμά όλους, γιατί συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική δράση στο σχολείο μας!
Μαρία Τσίτουρα- Καζά