Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Ανάγκη άμεσης καταγραφής του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε την όρασή του στη Γορτυνία»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, αναφορά σχετικά με τον πυρόπληκτο εθελοντή από την Γορτυνία που έχασε την όραση του στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ζητά από τον υπουργό να λάβει γνώση του περιστατικού και να τον ενημερώσει για τις ενέργειές του, ώστε ο πυρόπληκτος να αναγνωριστεί ως πληγέντας από τις πυρκαγιές και να λάβει κάθε νόμιμη αποζημίωση.

AΝΑΦΟΡΑ

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Π. Θεοδωρικάκο

Θέμα: Ανάγκη άμεσης καταγραφής, εθελοντή πυροσβέστη που έχασε την όρασή του, στους πληγέντες από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι στη Γορτυνία

Κύριε Υπουργέ,

Σας αναφέρω την Επιστολή του κ. Στέργιου Λάππα ο οποίος ως εθελοντής πυροσβέστης στις φωτιές που ξέσπασαν το καλοκαίρι στην Γορτυνία, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του στο δεξί οφθαλμό. Το περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ακόμη στα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών και ζητάει την καταγραφή, την αναγνώρισή του ως πληγέντας από την πυρκαγιά καθώς και κάθε νόμιμη χρηματική αποζημίωση που δικαιούται.

Σας καλώ να λάβετε γνώση και να με ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειες της αρμοδιότητάς σας επί του σημαντικού αυτού θέματος.

 

                                                                                                Αθήνα, 27.09.2021

Ο Αναφέρων Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος