Οι εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με τήρηση των διατάξεων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης της covid-19 θα γίνουν στην Τρίπολη, σήμερα  Τετάρτη 27 και μεθαύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Π.Ε. Αρκαδίας για την 81η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 10 το πρωί θα γίνουν ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στις 11, στον χώρο του μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφανιών από μαθητές, Προσκόπους και Οδηγούς.

Μεθαύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και θα ακολουθήσει ομιλία από την διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης Ευσταθία Καγιούλη. Στις 11.15 στον χώρο του μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφανιών.

Θα ακολουθήσει, στις 11.45 παρέλαση στην οδό Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας