Οι εντυπώσεις που άφησε στη Γορτυνία ο 37χρονος ιερέας

Από εχθές οι εκκλησιαστικοί κύκλοι και όχι μόνο έχουν αναστατωθεί από την είδηση της επίθεσης με βιτριόλι, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουλίου στη Μονή Πετράκη. Ο φερόμενος δράστης ήταν ένας 37χρονος ιερέας, που ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο ίδιος είχε περάσει από αρκετές Μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και από την Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης για δύο χρόνια ήταν εφημέριος του χωριού Παναγιά (Ζέρζοβα), ενώ εξυπηρετούσε και τα χωριά Σέρβου και Παλαιοχώρι.

Στην αρχή είχε αφήσει σε όλους καλές εντυπώσεις, μέχρι που άρχισε να ζητά δανεικά από όλους ανεξαιρέτως. Μικρο-ποσά μεν, αλλά το φαινόμενο ήταν πολύ συχνό. Αργότερα – όπως ανέφεραν στην εφημερίδα μας – άρχισε να επεμβαίνει και στα οικονομικά των ενοριών, θέλοντας να ελέγχει τα πάντα. Κάποιοι άλλοι συμπατριώτες μας ανέφεραν ότι ειδικά στο Παλαιοχώρι δημιουργούνταν πολύ συχνά πολλές προστριβές, ενώ είχε σημειωθεί και μια μεγάλη διένεξη μέσα στην εκκλησία.

Οι καταγγελίες δεν άργησαν να φτάσουν στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, η οποία και όρισε αμέσως Επιτροπή για να ελέγξει τα καταγγελλόμενα. Ο ιερέας αμέσως μετά απομακρύνθηκε και πήγε στη Βέροια.

Πάντως σε αντίθεση με τα γεγονότα αυτά και τις άσχημες εντυπώσεις που άφησε στην περιοχή, συμπατριώτες μας ανέφεραν ότι  πρόκειται για έναν από τους πιο καλλίφωνους ιερείς που πέρασαν από τα χωριά αυτά! Μας είπαν δε χαρακτηριστικά ότι μέσα στην εκκλησία «ήταν ένας άριστος λειτουργός»!

Ε.Μ.