Οι επόμενες εκδηλώσεις στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ (3/12), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, βιωματική ενημερωτική δράση για οικογένειες, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου (ώρα 13:00) η πρόεδρος της Σχολής, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και ο χειριστής Γιώργος Μαρσέλος, μαζί με τους σκύλους τους Μπάμπου και Τζαζ, θα παρουσιάσουν το έργο της Σχολής και θα μιλήσουν για τη συμβολή της εκπαίδευσης και αξιοποίησης σκύλων-οδηγών στην υποστήριξη των ανθρώπων με αναπηρία με στόχο την καλύτερη προσβασιμότητα και τη μεγαλύτερη αυτονομία. Πώς οι σκύλοι-οδηγοί διευκολύνουν τις μετακινήσεις των τυφλών χειριστών τους, πώς αποφεύγουν εμπόδια στο πεζοδρόμιο, πώς βρίσκουν θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα γκισέ, πώς μαθαίνουν να περνούν με ασφάλεια το δρόμο; Οι συμμετέχοντες, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ολιγόλεπτες βιωματικές δράσεις με τους σκύλους-οδηγούς και να κατανοήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που δημιουργείται μαζί τους.

Η δράση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων Δημητσάνας και Βυτίνας για τους μαθητές των σχολείων.

Παράλληλα, παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, η περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Η έκθεση, που εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακόμα το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, ώρα 16:00 «Ήρωες και άνθρωποι του ’21» Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για οικογένειες με έμπνευση την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», εμψυχώτρια Ελένη Κουσκουρέλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.grΛόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.