Οι προτάσεις των Δήμων της Αρκαδίας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση των προτάσεων των φορέων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ 

“Θα τιμηθεί ο προγραμματισμός που συμφωνήθηκε, ανάλογα με τις διατιθέμενες πιστώσεις και τα αιτήματα των δικαιούχων φορέων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027.

Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε την εξαντλητική δημόσια διαβούλευση με όλους τους εν δυνάμεια δικαιούχους φορείς στην οποία αποδύθηκε η περιφερειακή Αρχή το περασμένο καλοκαίρι, τηρώντας επακριβή καταγραφή των προτάσεων που διατυπώθηκαν.

“Σκοπός μας είναι ως περιφερειακή Αρχή να τιμήσουμε τα συμφωνημένα στην δημόσια διαβούλευση που προκαλέσαμε, μια διαδικασία που δεν είχε γίνει ποτέ προηγουμένως, για κανένα πρόγραμμα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Μεταξύ άλλων οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν οι εξής:

Δήμος Γορτυνίας – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
Ο Δήμος Γορτυνίας έθεσε ως βασικό μέλημα την ένταξη έργων προτεραιότητας, καθώς ως Δήμος έχει ετερόκλητες ανάγκες και προτάθηκε ο σχεδιασμός μιας ΟΧΕ Μαινάλου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης. Στόχος της κοινής δράσης, είναι η εκμετάλλευση των παράλληλων οφελών από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεγαλόπολης.
Δήμος Μεγαλόπολης – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
Ο Δήμος Μεγαλόπολης έδωσε βάση στη σωστή συνέργεια των προγραμμάτων και στη σωστή αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας. Ως μείζονος σημασίας θέματα τέθηκαν, το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης, ο δρόμος Μεγαλόπολη – Ολυμπία, η αξιοποίηση των πηγών Σαβαλά, η βελτίωση του χώρου του αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας ΟΧΕ που να περιλαμβάνει την περιοχή του Λυκαίου Όρους.
Δήμος Τρίπολης – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας
Ο Δήμος Τρίπολης τόνισε τη σπουδαιότητα του νέου προγράμματος και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Προτάθηκε η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και ειδικότερα αυτών του πρωτογενούς τομέα, αναδείχθηκε το πρόβλημα της διαχείρισης των υδάτων, της στήριξης των κοινωνικών δομών και της
σχεδίασης νέων. Υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα της αξιοποίησης της λίμνης.

Όλες τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στην διαβούλευση της Περιφέρειας με τους φορείς μπορείτε να δείτε εδώ:

Καταγραφή Προτάσεων Διαβούλευσης