Οι τοποθετήσεις της παράταξης του Γιαννόπουλο στην Οικονομική Επιτροπή

 

 

Η Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών του Γιάννη Γιαννόπουλο για άλλη μια φορά διατύπωσε την κάθετη αντίθεσή της στη διαδικασία της “δια περιφοράς” συνεδρίασης των οργάνων του Δήμου και παράλληλα γνωστοποίησε τις θέσεις της για τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής. Η ανακοίνωση ανέφερε αναλυτικά:

 

“Επί του 1ου θέματος εκφράζουμε την έκπληξή μας που συνεχίζετε την προσωρινή διαχείριση των στερεών αποβλήτων όπως ακριβώς και εμείς όταν μας καταγγέλλατε.

Για το 2ο θέμα καλά θα κάνει ο Δήμος να αποδεχτεί την προσφορά του απορριμματοφόρου οχήματος που μας χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών (επιτέλους μετά από 10 χρόνια)!

Επί των θεμάτων που αφορούν παρατάσεις και δημοπρατήσεις έργων (3ο και 4ο θέμα) συμφωνούμε καθώς είναι όλα έργα τα οποία προγραμματίστηκαν, εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν επί των ημερών μας και οφείλετε να τα υλοποιήσετε, παρόλο που ως αντιπολίτευση δεν τα ψηφίζατε. Ιδιαίτερα χαιρόμαστε που συμφωνεί και ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος όταν εγκρίθηκε το έργο  «Κατασκευή ξενώνα στο Δ.Δ. Σέρβου» το περιέγραψε περίπου ως «πεταμένα λεφτά».

Για το 5ο θέμα, που αφορά την «Προμήθεια ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων με εκχιονιστικά και χορτοκοπτικά παρελκόμενα», προϋπολογισμού 280.000,00 επισημαίνουμε και πάλι ότι η λύση που επιλέξατε ως δημοτική αρχή δεν εξυπηρετεί την μορφολογία της Γορτυνίας, όπου ενδείκνυνται μικρά και ευέλικτα μηχανήματα, που μπορούν να δρούν ταυτόχρονα σε πολλά σημεία και δεν απαιτούν ειδικά διπλώματα για τον χειριστή τους. Ο Δήμος Γορτυνίας δεν διαθέτει χειριστή για το όχημα που προτίθεστε να προμηθευτείτε, το οποίο «φωτογραφίζει» έναν μοναδικό κατασκευαστή και προμηθευτή.

Για το 6ο θέμα, επιτέλους πρέπει να πληρώσετε όλες τις εύλογες αμοιβές των δικηγόρων που έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα, ίσως κόβοντας κάτι από τις 30.000 που πρόσφατα εγκρίνατε για έναν και μόνο δικηγόρο για υπηρεσίες έξι (6) μηνών!

Τα θέματα 8ο έως και 12ο είναι όλα ένα θέμα με τίτλο «Αναμόρφωση», η οποία θα έπρεπε να συνοδεύεται από έναν συγκεντρωτικό πίνακα. Για την σκοπιμότητα και την νομιμότητα των νέων κωδικών δέν υπάρχουν πλήρεις εισηγήσεις και έχουν πρόβλημα νομιμότητας

Επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία «δια περιφοράς» δέν είναι αποδεκτή παρά μόνο προσωρινά, καθώς δέν παρέχεται η δυνατότητα δημοκρατικού διαλόγου, επεξήγησης των εισηγήσεων και σύνθεσης αποφάσεων. Διαπιστώνουμε όμως ότι θεωρείτε ότι σας εξυπηρετεί και δέν τηρείτε ούτε τα προσχήματα στέλνοντας επαρκείς εισηγήσεις. Δέν θα συμμετάσχουμε στην περαιτέρω διάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών. Απέχουμε από την συνεδρίαση για τους λόγους που εκθέσαμε παραπάνω. Σας καλούμε να συμπεριλάβετε στις αποφάσεις το σκεπτικό της αποχής μας.

Για την Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών

Γιάννης Γιαννόπουλος, Γεώργιος Δημόπουλος