Ολονύχτιες μάχες με τις αναζωπυρώσεις – Ελπίδα για μια βροχή!

Όλο το βράδυ γινόταν μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάφορα μέτωπα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος υπήρχε στο Νεοχώρι, όπου όλη την ημέρα υπήρχαν πολλές εστίες περιμετρικά του χωριού προς Χώρα.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, υπάλληλοι του Δήμου και της Περιφέρειας, προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη δημιουργία κάποιου πύρινου μετώπου που θα απειλούσε κάποιο χωριό.

Μαζί με τους πυροσβέστες τεράστια ήταν για άλλο ένα βράδυ η συμβολή των κατοίκων και εθελοντών, οι οποίοι, με όποια δικά τους μέσα διέθεταν, βρίσκονταν κοντά στα χωριά που υπήρχαν μικροεστίες ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Το πρωί η κατάσταση είναι πολύ κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.  Υπάρχει μεγάλη ύφεση, αλλά καίνε διάσπαρτες δεκάδες εστίες.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν από τα ξημερώματα.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις σε όλο το μέτωπο Γορτυνίας με Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν από χθες συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.