Ολυμπιακή Μηχανοκίνητη Περιήγηση «Στο δρόμο που χάραξε ο Κολοκοτρώνης»

Ο σύλλογος Ι.Δ.Ο.ΡΟ και ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνουν την Ολυμπιακή Μηχανοκίνητη Περιήγηση «Στο δρόμο που χάραξε ο Κολοκοτρώνης». Ιδιοκτήτες Χάρλει Μηχανών και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς  και Ολυμπιονίκες θα αφιχθούν στην Πλατεία Άρεως, το Σάββατο (14/5/2022), στις 12.00 μ.μ..

Το ΙΔΟΡΟ αναζητώντας την έμπνευση που μας δίνει ο Αρχιστράτηγος της Ελληνικής Επανάστασης και τα μηνύματά του που είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, φτάνει στην Τρίπολη και ακολουθεί τα χνάρια του, μαθαίνοντας για τους απελευθερωτικούς του αγώνες, την στρατηγική του διάνοια και την ιστορία των τόπων που τόσο πολύ πολέμησε, προκειμένου να τους παραδώσει ελεύθερους στην Ενωμένη Ελλάδα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14 Μαΐου – Ημέρα 1η

  • Εκκίνηση από το εμβληματικό Καλλιμάρμαρο, ώρα 9.00 το πρωί.
  • Συνάντηση στις 10:00πμ στον Ισθμό της Κορίνθου για ενημέρωση από εκπρόσωπο του Δήμου Τρίπολης στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Άφιξη πομπής οχημάτων ΙΔΟΡΟ στην πλατεία Άρεως όπου η πομπή θα κάνει στάση, στις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των παριστάμενων Ιστορικών Αυτοκινήτων και Μηχανών, ενώ θα γίνουν και βραβεύσεις.
  • «Οδική Αγωγή»: Εμβληματικοί Ολυμπιονίκες και Εκπρόσωποι του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΙΔΟΡΟ κα Όλγα Βασδέκη, θα κάνουν παρουσίαση Οδικής Ασφάλειας και σωστής οδικής συμπεριφοράς, ενώ θα υπάρξουν δρώμενα για τα παιδιά.
  • Απογευματινή επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης με ξενάγηση.

15 Μαΐου – Ημέρα 2η

  • Αναχώρηση της πομπής από την Πλατεία Άρεως με προορισμό το Λιμποβίσι, στις 11.00 το πρωί.
  • Στο σπίτι του Κολοκοτρώνη θα διοργανωθεί διαδραστική θεατρική παράσταση, όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στο κομμάτι της διατροφής της εποχής ώστε οι συμμετέχοντες να αισθανθούν ότι αποτελούν μέρος της ιστορίας της οργάνωσης της Ελληνικής Επανάστασης!
  • Απογευματινή Πομπή Χαρλεάδων – Ιστορικών Αυτοκινήτων – Ολυμπιονικών στο Γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έδρα του Αστέρα Τρίπολης, όπου θα πραγματοποιείται ο αγώνας τoυ επί του Απόλλωνα. Η πομπή θα εισέλθει στο γήπεδο και θα γίνει γνωριμία με τους παίκτες, τους παράγοντες και τους φιλάθλους του Αστέρα. Στο ημίχρονο του αγώνα θα διοργανωθεί εντός του γηπέδου δρώμενο με τους παριστάμενους Ολυμπιονίκες.

Εκ του Δήμου Τρίπολης