Ομιλία π.Χρίστου Κυριακόπουλου για τον Δημητσανίτη Άγιο Γρηγόριο Ε’

Η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης όλο τον μήνα Σεπτέμβριο διοργανώνουν σειρά λατρευτικώνκαι πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα των εορτασμών υπάρχει και μια ξεχωριστή εκδήλωση σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 6:30μ.μ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Πρόκειται για μια πολιτιστική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον Αγ. Γρηγόριο τον Ε’ Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, από Δημητσάνα. Ομιλητής θα είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π.Χρίστος Κυριακόπουλος, από Περδικονέρι Γορτυνίας. Ο π.Χρίστος Κυριακόπουλος είναι Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού και έχει χαρακτηριστεί ως “το αηδόνι της Βυζαντινής μουσικής”. Είναι δε πολύ αγαπητός σε όλους τους Γορτυνίους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ.Κύριλλος. Θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα με το μουσικό σύνολο “Ηχαγωγός”, ενώ τραγούδια της λευτεριάς θα ερμηνεύσει και ο π.Χρίστος Κυριακόπουλος.

Ε.Μ.