Ο Δήμος Γορτυνίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO). Η συγκεκριμένη ημέρα στοχεύει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) αλλά και στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι μια σπάνια, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Κάθε χρόνο περίπου 35.000 παιδιά και έφηβοι  σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται με καρκίνο (CCI Europe). Αποτελεί την 1η αιτία θανάτου στα παιδιά από νόσο και τη 2η αιτία μετά τα ατυχήματα. Διαφέρει από τον καρκίνο των ενηλίκων και γι’ αυτό απαιτεί εξειδικευμένη θεραπεία και αντιμετώπιση.

Η αιτία εμφάνισης των περισσότερων μορφών καρκίνου στα παιδιά είναι ακόμα άγνωστη και για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει πρόληψη. Όμως, μπορεί να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση η οποία βελτιώνει σημαντικά τα ποσοστά ίασης.

Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας:

  • Δεν είναι ανίατος
  • Δεν είναι κληρονομικός
  • Δεν είναι μεταδοτικός
  • Δεν είναι επάρατος

Για περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω sites:

www.floga.org.gr (ΦΛΟΓΑ, Σύλλογος Γονιών με Νεοπλασματική Ασθένεια)

www.karkinaki.gr (Καρκινάκι, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία)

www.merimna.org.gr (ΜΕΡΙΜΝΑ, Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και                                                 οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο)

www.elpida.org (ΕΛΠΙΔΑ, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο)

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ