Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας- Στο “κίτρινο” η Αρκαδία

Το νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα παρουσίασε στην ενημέρωση της Παρασκευή για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, η καθηγήτρια παιδιατρικής, ανέφερε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας είναι τα 36 έτη, ενώ είπε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι 7.000. Η καθηγήτρια μιλώντας για τις νοσηλείες εξήγησε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει ύφεση, αλλά παραμένει υψηλό. «Παρατηρούνται νέες εξάρσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλών, όπως και ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που έχει μειωθεί αισθητά», είπε.

Στη συνέχεια τόνισε πως η χρήση της μάσκας παραμένει απαραίτητη. Ολοκληρώνοντας επισήμανε πως “πέρσι τον Αύγουστο 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές”.

Χαρδαλιάς: Αυτός είναι ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας που χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).