Ο Σεβασμιότατος Μαντινείας κ.κΑλέξανδρος τιμήθηκε από ΕΔΙΠΤ παρουσία Αρχιεπισκόπου (ph)

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας, παρουσία της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα.

Ο Πρόεδρος  της Ένωσης κ. Μιχάλης Σαββάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της Ένωσης, που φέτος συμπληρώνει 79 χρόνια δημιουργικής πορείας, ενώ παράλληλα  σκιαγράφησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Περιφερειακός, Περιοδικός και Κλαδικός Τύπος τη χρονιά  που πέρασε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Μέλους της Ένωσης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο για το συγγραφικό – εκδοτικό του έργο. Η Γενική Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ κα Πέννυ Καλύβα μίλησε για το πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό του έργο, όπως και για το Περιοδικό «ΑΛΙΕΥΣ» που εκδίδει, το οποίο είναι ένα από τα μακροβιότερα εκκλησιαστικά περιοδικά της Ελλάδος, που ξεχωρίζει για τα θεολογικά, ιστορικά και τα λαογραφικά του θέματα. Η κα Καλύβα χαρακτήρισε τον Σεβασμιότατο ως «έναν φωτισμένο και καταξιωμένο Ιεράρχη που κοσμεί το στερέωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρώτα με την αρετή του και ύστερα με τις διοικητικές και πνευματικές του ικανότητες».

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξανδρος αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την τιμητική αυτή διάκριση, ενώ με ταπεινά λόγια και εμφανώς συγκινημένος επεσήμανε ότι ο ίδιος μπορεί να τιμάται ως δημοσιογράφος – συγγραφέας, αλλά το μόνο που προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του είναι να αναδεικνύει όλα όσα όμορφα και σπουδαία γράφονται γύρω από το λόγο του Θεού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και από τα κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Γεώργιος Παπαηλιού, τη Νέα Δημοκρατία η Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ο Βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης και το ΠΟΤΑΜΙ το Μέλος της Επιτροπής Διαλόγου κ. Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης η π. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Ακαδημαϊκός κα Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, οι Βουλευτές κα Νίκη Κεραμέως, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, κ. Γεώργιος Καρράς, κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης,  Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, από τις αδελφές δημοσιογραφικές οργανώσεις οι Πρόεδροι Δημήτρης Κουμπιάς της ΠΟΕΣΥ, Θέμης Μπερεδήμας της ΕΣΠΗΤ, Χρήστος Ξηρογιάννης της Ένωσης Εφημεριδοπωλών και Γεώργιος Μηλωνάς της ΕΤΗΠΤΑ, καθώς και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Λόγω της βράβευσης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη το παρόν έδωσαν και αρκετοί Αρκάδες. Μεταξύ αυτών ο πρ. Βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο πρ.Δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος,  ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος, ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας και ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, αλλά και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ- εκδότης της εφ. «Γορτυνία» Κώστα Καλύβας και οι εκδότες των εφημερίδων (μέλη της ΕΔΙΠΤ) Κώστας Φίλανδρος εφημερίδα «Νέα της Μεγαλοπόλεως» και Μηλιώ Κουνιά εφημερίδα «Κυνουρία».

*Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Ένωσής Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου –EDIPT στο Facebook