Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης έφερε το Άγιος Φως στην Ελλάδα (ph)

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα έγινε χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. Ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα και παρέστη στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ο ίδιος, εκπροσωπώντας της Ελληνική Κυβέρνηση, επέστρεψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30.  Όπως ανέφερε μέσω twitter «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. «Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί και είχε παραμείνει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Φέτος 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις.

Δείτε φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Βασίλη Αθ. Κουτρουμάνου, ο οποίος αποθανάτισε τη στιγμή της άφιξης του Αγίου Φωτός στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».