Πέθανε ο Γορτύνιος Τάκης Λαμπρόπουλος, ο θρύλος της Columbia!

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο θρύλος της ελληνικής δισκογραφίας Τάκης Λαμπρόπουλος του Βασιλείου, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία μουσική παρακαταθήκη.

Ο ίδιος ήταν μέλος της γνωστής και αυτοδημιούργητης επιχειρηματικής οικογένειας των Αδελφών Λαμπροπουλαίων από Κοντοβάζαινα. Γεννήθηκε το 1930 και μόλις σε ηλικία 28 ετών, το 1958, ανέλαβε τη ηνία της δημοσιογραφικής εταιρείας Columbia. Επί των ημερών του, προσκάλεσε στην εταιρεία του, σπουδαίους Έλληνες ποιητές (Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσο, Αναγνωστάκη) αλλά και νέους μουσικούς, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο. Διόρισε τον Μανώλη Χιώτη συντονιστή και διευθυντή των ηχογραφήσεων και έφερε στο προσκήνιο νέες φωνές όπως της Μοσχολιού, του Αγγελόπουλου, του Διονυσίου, της Φαραντούρη, της Γαλάνη, του Νίκου Ξυλούρη.

Η Κοντοβάζαινα οφείλει πάρα πολλά στην οικογένεια των Λαμπροπουλαίων, καθώς στο παρελθόν έχει προσφέρει πολλά στο χωριό και έχει κάνει σημαντικό έργα, με κυριότερο το δίκτυο ύδρευσης του χωριού, τότε που κανένα άλλο χωριό στην ευρύτερη περιοχή δεν είχε τέτοιο δίκτυο. Πολλά όμως είναι και τα μικρότερα έργα όπως κατασκευή της παιδικής χαράς, εξοπλισμός ιατρείου, κατασκευή γεφυριών κ.α. Έχουν δε ανακηρυχθεί μεγάλοι ευεργέτες του χωριού. Πρόσφατα μάλιστα στο δρόμο που οδηγεί στο πατρικό σπίτι της οικογένειας, συνοικία Αγίου Γεωργίου, δόθηκε το όνομά τους με εισήγηση του Κοινοτάρχη Βασιλείου Γούβη και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Σημειωτέον ότι στο σπίτι των Λαμπροπουλαίων, που έχει πλήρως επισκευαστεί, σήμερα κατοικεί μονίμως απόγονος της οικογενείας.