Πέντε ομάδες από τη Γορτυνία προκρίθηκαν στον τελικό του Διαγωνισμού Ρομποτικής!

Την Κυριακή 08 Μαΐου διεξήχθη ο 8ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas Περιφέρειας Πελοποννήσου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Ο Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.
Από τη Γορτυνία συμμετείχαν ομάδες στις εξής κατηγορίες: Α) «Αγροτική Παραγωγή – Πρωτογενής Τομέας» και Β) «Ποδόσφαιρο 2Χ2» και σημείωσαν μεγάλες διακρίσεις.
Στην πρώτη κατηγορία προκρίθηκαν 2 ομάδες μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας, η ομάδα “Dimitsana Watermill” και η ομάδα “Lousios Waterpower Team”. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές των δύο ομάδων προπονούνται στα εργαστήρια ρομποτικής και STEM που διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Μάλιστα κάποια έργα των παιδιών  συνδέονται με το Μουσείο και τους υδροκίνητους μηχανισμούς που βλέπει ο επισκέπτης εκεί.
Στην δεύτερη κατηγορία προκρίθηκαν 3 ομάδες: Η μια από το Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας και δύο από το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων.
Επίσης εξαιρετικές κριτικές απέσπασε και η ομάδα RoboBee από το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας για τη δημιουργία ενός ρομπότ μελισοκόμου.
Να σημειώσουμε ότι Προπονητής-παιδαγωγικά υπεύθυνος της προετοιμασίας των μαθητικών ομάδων Βυτίνας και Δημητσάνας είναι ο Εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Καρούντζος, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, ενώ για το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Κατσικερός Μαρίνος. Υπεύθυνη του προγράμματος ρομποτικής του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης η Τοπική Διαχειρίστρια κα. Παπαδοπούλου Ηρώ-Χριστίνα με την υποστήριξη της Προϊσταμένης του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας κας Μπεκιάρη Μαντώς.
Ο τελικός θα γίνει 28-29 Μαϊου στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, ενώ στην κάθε ομάδα συμμετέχουν 6-8 παιδιά.

Μπράβο σε όλους τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν καθώς και στους εκπαιδευτές-προπονητές τους και καλή επιτυχία στον τελικό!

@Εφημερίδα “Γορτυνία”