Παγγορτυνιακή Συμμαχία: Προέχει η γρήγορη αποκατάσταση από τις ζημιές και μετά η αναζήτηση των ευθυνών

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος επισκιάστηκε από την πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή που έπληξε και την Γορτυνία και τις γειτονικές περιοχές της Αρκαδίας και της Ηλείας, με αποτέλεσμα την τεράστια καταστροφή περιουσιών, καλλιεργειών αλλά και φυσικών πόρων του μοναδικού μας περιβάλλοντος που είναι δύσκολο να αναπληρωθούν.

Δυστυχώς ζήσαμε τις καταστρεπτικές συνέπειες της αυταρέσκειας, της αλαζονείας και των δημοσίων σχέσεων με τους πολιτικούς και κομματικούς φίλους, που όταν χρειάστηκαν ήταν απόντες. Αντίθετα οφείλουμε πολλά σε όλους όσους (κατοίκους, φίλους, προσωπικό του δήμου, της περιφέρειας, πυροσβέστες, πιλότους, ξένες αποστολές) ήταν παρόντες και με αυτοθυσία διέσωσαν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να σωθεί.

Για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις χρειάζεται σχεδιασμός, αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης, υποδομές πολιτικής προστασίας και πυροπροστασίας και σωστή οργάνωση έγκαιρης αντιμετώπισης αντίστοιχων φαινομένων όταν εκδηλωθούν και πριν επεκταθούν.

Τώρα προέχει η γρήγορη αποκατάσταση της ρευματοδότησης και της ύδρευσης και μέτρα πρόληψης νέων καταστροφών από πλημυρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές. Στήριξη των συμπολιτών μας που υπέστησαν τις συνέπειες, γρήγορη και δίκαιη κατανομή των προμηθειών που συγκεντρώθηκαν, χάρη στις προσφορές επώνυμων και ανώνυμων συνανθρώπων μας.

Να μην εφησυχάσουμε, αλλά αμέσως μετά να εξετάσουμε με ειλικρίνεια τι και ποιος φταίει, τι πρέπει να αλλάξουμε και τι πρέπει να βελτιώσουμε, εφόσον τα ακραία καιρικά  φαινόμενα, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, θα αποτελούν απειλή για το περιβάλλον και τη ζωή μας.

Να φροντίσουμε ώστε ο Δεκαπενταύγουστος να παραμείνει περίοδος εορταστικών διακοπών στην Γορτυνία, όπως γνωρίζουμε από την πίστη και την παράδοσή μας!

Χρόνια Πολλά!

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος

πρ. Δήμαρχος Γορτυνίας

Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών