Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής: Ψηφιακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από το 1821

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε ψηφιακή εορταστική εκδήλωση που προγραμματίζει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ) το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στης 2:30 μ.μ. ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ (1:30 Κεντρική Ώρα, 12:30 Ορεινή Ώρα, 11:30 π.μ. Ώρα Δυτικής Ακτής, 8:30 Ώρα Ελλάδος) για να τιμήσουμε την Ελληνική Επανάσταση σε μια εκδήλωση με τον τίτλο:

200η Επέτειος από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 – Ψηφιακός Εορτασμός

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Γραφείο Ελληνικής Παιδείας; το EMBCA; το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Νοτιοδυτικών Πολιτειών και το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής.

Ο διαδικτυακός εορτασμός της 27ης Μαρτίου, θα έχει ως κεντρικούς ομιλητές:

  • την Δρ. Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα μιλήσει με θέμα «Η Πελοπόννησος ως Ναυαρχίδα της Επανάστασης του 1821»

  • και τον Δρ. Αλέξανδρο Κιτρόεφ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Haverford in Pennsylvania με τίτλο «Ο ρόλος των Αμερικανών Φιλελλήνων στην Ελληνική Ανεξαρτησία»

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν επίσης:

  • Ο Ηλίας Κάτσος, πρόεδρος του EMBCA, θα μιλήσει για την «Αρχή της πραγματικότητας μιας ελεύθερης Ελλάδας». Ο τίτλος αναφέρεται στο περίφημο ποίημα του Λόρδου Βύρωνος “Don Juan” στο οποίο περιλαμβάνεται το πιο έντονα Φιλελληνικό του όραμα για μια ελεύθερη Ελλάδα.

  • Ο Δρ. Μάνος Παπαδάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Houston και αντιπρόεδρος του HCCSW, θα μιλήσει για την «Φιλική Εταιρία».

  • Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, θα αναλύσει την σημασία της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και τον τρόπο με τον οποίο διδάσκεται στα Ελληνικά σχολεία της Αμερικής.

  • Η Ευαγγελία Σουρούνη, φαρμακοποιός και 3η Αντιπρόεδρος της Παν Αρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, θα μιλήσει με θέμα «Τιμώντας το Πνεύμα της Ελληνικής Ελευθερίας Διαχρονικά».

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμα η Δρ. Αναστασία Γιαννακίδου, πρύτανης του University of Chicago και η Αθηνά Κρομμύδα, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα απαγγείλει κείμενο με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Εμβληματικός Ηγέτης και ο Φλογερός Πατριώτης».

Ο Δημήτρης Φίλιος, δημοσιογράφος και τέως Προέδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής θα είναι ο τελετάρχης της εκδήλωσης.

Θα καλωσορίσει ο Προέδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ανδρέας Παπαντωνίου, ενώ χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν:

  • Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος

  • Ο Δρ. Κώστας Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος

  • Ο κ. Δημήτρης Λογοθέτης, Πρόεδρος της επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τον Εορτασμό της 200ης Επετείου και οι πρόεδροι των Οργανισμών που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

Σύνδεσμος εκδήλωσης http://bit.ly/200yearsArcWhd