Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης μέσω τηλεδιάσκεψης καταδίκασαν τις δια περιφοράς συνεδριάσεις στη Γορτυνία

Με την ευκαιρία της συγκλήσεως δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για σήμερα 9 Νοεμβρίου 2020 το πρωί, παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Γορτυνίας δεν συμμετείχαν σε αυτή, ενώ  την ίδια ώρα οργάνωσαν από κοινού τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τη λειτουργία του Δ.Σ.

Από τις παρατάξεις συμμετείχαν οι επικεφαλής: Ιωάννης Γιαννόπουλος (ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), Μιλτιάδης Λύτρας (ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ), Ιωάννης Φράγκος (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ) και Πέτρος Ζούνης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ). Ο Γεώργιος Παπαηλιού (Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ) σε συνομιλία του με τον Ι. Γιαννόπουλο προσπαθούσε να συνδεθεί αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη Συνεδρίαση συμφώνησαν ότι υπάρχει έλλειψη δημοκρατίας και διαλόγου στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Το λόγο πήρε πρώτα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος που είχε και την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη. Ο ίδιος σημείωσε ότι στόχος αυτής της τηλεδιάσκεψης δεν είναι να μπουν στα θέματα ουσίας του Δ.Σ., αλλά να συμφωνήσουν σε μια κοινή αντιμετώπιση για την στάση της δημοτικής αρχής. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μετά από τόσους μήνες και ενώ υπήρχε ο χρόνος για να οργανωθεί, η δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε τηλεδιασκέψεις και επιμένει στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, γιατί όπως κατήγγειλε «την ενοχλεί ο διάλογος».

Αμέσως μετά πήραν το λόγο και οι άλλοι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι εστίασαν στα εξής:

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΛΥΤΡΑΣ:  Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της τηλεδιάσκεψης, τονίζοντας ότι μόνο μέσα από ομόνοια και συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις για τη Γορτυνία. Για αυτό πρότεινε να αφήσουν όλοι στην άκρη τις μικρές διαφορές που έχουν, να βρουν πράγματα που τους ενώνουν και να προτείνουν λύσεις. Επεσήμανε και αυτός ότι είναι απαράδεκτη η δημοκρατική λειτουργία του Δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει να συζητηθούν πάρα πολλά θέματα στο Δ.Σ., γεγονός που δυστυχώς δεν έχει γίνει.

ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΝΗΣ:  Έθεσε το θέμα ότι υπάρχει σκόπιμη αποφυγή συνεδριάσεων του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, καθώς ο κορωνοϊός χρησιμοποιείται ως πρόσχημα. Σημείωσε δε ότι σε λίγο καιρό θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και σοβαρά θέματα όπως είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, για τα οποία απαιτείται και πρέπει να υπάρχει διάλογος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: Σημείωσε ότι είναι απαράδεκτη η στάση της διοίκησης, ενώ τόνισε ότι η παράταξή του έχει καταγγείλει τα βασικά προβλήματα και τις ανάγκες όλης της Γορτυνίας.

Συνοψίζοντας τις απόψεις όλων ο Παναγιώτης Μέγας, πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ., ανέλαβε να συντάξει ένα κοινό Ανακοινωθέν- Δελτίο Τύπου, που  θα υπογράψουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, το οποίο θα καταγγέλλει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει σε διάλογο, γνωστοποιώντας ότι καμία παράταξη δεν θα συμμετάσχει εφεξής σε δια περιφοράς συνεδρίαση, εφόσον δεν γίνει με τηλεδιάσκεψη, αλλά και αν δεν ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Παράλληλα θα ζητήσουν να συζητηθούν άμεσα στο Δ.Σ. θέματα ζωτικά για τη Γορτυνία που κατά καιρούς έχουν θέσει οι παρατάξεις, όπως ο οδικός άξονας, απολογισμός, ο εορτασμός για το 2021 κ.α.