Παρουσιάστηκαν βιβλία Αρκάδων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (φωτό)

Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία το 8ο Διεθνές Αθλητικό Σχολείο, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικός Τύπος (ΠΣΑΤ). Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε την Τετάρτη 27/10 από τον επί σειρά ετών δραστήριο Πρόεδρο του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, από Βυζίκι.

Στα πλαίσια του Αθλητικού Σχολείου έγιναν και παρουσιάσεις βιβλίων Αθλητικών Συντακτών. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και τα εξής βιβλία Αρκάδων:

  1. Το νεοεκδοθέν βιβλίο του Σταύρου Κουκάκη με τίτλο «Το ταξίδι των Αναμνήσεων». Μέσα σε 656 σελίδες και 850 φωτογραφίες παρουσιάζεται η ιστορία του μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο. Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, ενώ τα δύο προηγούμενα με τίτλο «Δέκα και Ένα Χρόνια» και «Ιστορία Ενός Σαραντάρη», είχαν βραβευθεί παλαιότερα από τον ΠΣΑΤ.
  2. Παρουσιάστηκε το βιβλίο του βραβευμένου αθλητικού συντάκτη και Αντιπροέδρου της AIPS Γιάννη Δάρα με τίτλο «The world cup of Arabia», στο οποίο photo editor είναι ο Γορτύνιος Βασίλης Κουτρουμάνος.
  3. Το βιβλίο των Γιώργο, Διονύση και Αλέξη Λιβέρη με τίτλο “Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό των Ολυμπιακών Αγώνων”, με πάνω από 10.000 αγγλικές λέξεις που αφορούν την ιστορία, τη δράση, τα αγωνίσματα, τις εξελίξεις, τους πρωταγωνιστές την Ολυμπιακών Αγώνων κ.α.

Επίσης ο Γιάννης Μαμουζέλος, γαμπρός των Τροπαίων παρουσίασε το νέο του βιβλίο.

Π.Κ.