Πρέσβειρα της Ειρήνης η Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη!

Στην πολυβραβευμένη ποιήτρια, λογοτέχνη και κριτικό βιβλίων Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη από Ζώνη Γορτυνίας απονεμήθηκε ο τίτλος της «Διεθνούς Πρέσβειρας της Ειρήνης» από το Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Φόρουμ για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (World Literary Forum For Peace and Human Rights).

Η Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη αναλαμβάνει να υποστηρίξει το έργο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την προώθηση της παγκόσμιας, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, μέσω των ηθικών αξιών της ειρήνης και της ασφάλειας.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι για την ανακήρυξή της αυτή αποτέλεσε καθοριστικός παράγοντος το γεγονός ότι η ίδια το τελευταίο διάστημα έχει γράψει πάνω από 52 ποιήματα για την ειρήνη!

Η τιμητική αυτή διάκριση αναμφίβολα αποτελεί ένα ακόμα επιστέγασμα του σημαντικού έργου της αλλά και του χαρισματικού και αστείρευτου ταλέντου της, ενώ έρχεται να προστεθεί στις πολλές τιμητικές διακρίσεις και επαίνους που έχει λάβει μέχρι τώρα.

Η εφημερίδα «Γορτυνία», της οποίας αποτελεί για πάνω από 30 χρόνια εκλεκτή συνεργάτης – Κριτικός βιβλίων μέσα από την μόνιμη στήλη της «Φιλολογική Γορτυνία», την συγχαίρει ολόθερμα και της εύχεται να συνεχίσει για πολλά χρόνια το δημιουργικό της έργο, που μας γεμίζει όλους υπερηφάνεια.

Π.Κ.