Προβληματικό το πόσιμο νερό 4 χωριών περιοχής Τροπαίων

«Δεν πληροί τις απαιτήσεις – παραμετρικές τιμές των μικροβιολογικών παραμέτρων κοινής υπουργικής απόφασης», το πόσιμο νερό των χωριών: Τρόπαια – Σταυροδρόμι – Λευκοχώρι και Καλλιάνι, μετά από μικροβιολογική ανάλυση δειγμάτων Εργαστηρίων Αθηνών Α.Ε. Αυτό αναφέρεται σε πρόσφατο έγγραφο της Δ/νσης Υγιεινής Π.Ε. Αρκαδίας προς τον Δήμο Γορτυνίας. Η δειγματοληψία είχε γίνει, μετά από αίτηση του Αρχηγού της Ήσσονος Αντιπολίτευσης Μιλτ. Λύτρα.

Η Υπηρεσία συνιστά στο Δήμο: 1) Να φροντίσει άμεσα για τον καθαρισμό και απολύμανση των δεξαμενών, 2) Να γίνει χλωρίωση, 3) Να γίνονται τακτικές δειγματοληψίες πόσιμου νερού καθώς και άλλες ενέργειες, προς προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σε συνέχεια της σχετικής επιστολής ο κ.Μιλτιάδης Λύτρας ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το θέμα. Παράλληλα καλεί το Δήμαρχο Γορτυνίας να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση προς ενημέρωση των δημοτών. Ακόμα κάλεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Γορτυνίας να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Γορτυνίας για το θέμα.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Γ».