Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μονή Κλειβωκάς (φωτό)

Τα Προεόρτια της λαοφιλούς εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ετελέσθησαν σήμερα στη Μονή Παναγίας Κλειβωκάς στην Κοντοβάζαινα. Πιστοί από τα γύρω χωριά καθώς και την Αθήνα και την Καλαμάτα με κατάνυξη παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, την οποία όπως κάθε Σάββατο με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. Ιερεμίου, ετέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Βάχλιας π. Ιερώνυμος.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία ευρέθη περί το 1870 στο στενό επισκέψιμο σπήλαιο εσω του Ναού, θεωρείται μια από τις 70 του αποστόλου Λουκά.
Στη Μονή από το 2013, μετά την κοίμηση της  μοναχής Χριστούλης η οποία εγκαταβίωσε για 60 έτη, διακονεί αδελφότητα τριών μοναζουσών με μεγάλο πνευματικό έργο καθώς και έργο συντήρησης και ανακαίνισης της Μονής.
Η Μονή θα εορτάσει συντόμως – στις 23 Αυγούστου – την Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Εννιάμερα Παναγίας).
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι επιβεβλημένη η θερμή προσευχή μας όλων μας. Η Παναγία εισακούει τις προσεχές μας και μεσιτεύει πάντοτε προς τον Υιον της τα πνευματικά αιτήματα μας.
Καλό Δεκαπενταύγουστο στη Γορτυνία μας.
Χαράλαμπος Κάβουρας