Προχωρά η δημιουργία παραρτήματος του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου στο Ελληνικό

Όπως έχουμε γράψει εδώ και αρκετούς μήνες στην εφημερίδα μας προχωρά η αξιοποίηση της Μαυρακείου Σχολής στο Ελληνικό. Η παραχώρηση χρήσης της Μαυρακείου Σχολής στο Ε.Λ.Π. είχε δημοσιευθεί σε σχετικό ΦΕΚ στις 18 Απριλίου 2019.

Με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ανακοινώθηκε ότι τμήμα του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει στο Ελληνικό, στα κτήρια της Μαυρακείου Σχολής -τα οποία θα στεγάσουν και συνεδριακό κέντρο-, με διοικητικό κέντρο στην Μεγαλόπολη.

Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον αρμόδιο και για τα θέματα της Μεγαλόπολης αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο- μετείχε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, αρμόδιος και για τα ζητήματα δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και ο Πελοπίδας Καλλίρης διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) που είναι επιφορτισμένη με τον κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό των πολιτικών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, το τμήμα του ΑΕΠ σε Ελληνικό – Μεγαλόπολη θα περιλαμβάνει σχολή νοσηλευτών/τριων και θα έχει διεθνή αναφορά στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα, δρομολογείται η λειτουργία συνεδριακού κέντρου στο Ελληνικό, αξιοποιώντας στο σύνολό τους τις υποδομές της Μαυράκειας Επαγγελματικής Σχολής, που θεμελιώθηκε το 1965 με δωρεά του ομογενή Ιωάννου Μαυράκου και η οποία λειτούργησε για πολλά χρόνια ως επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα -περί τις 10 ημέρες από σήμερα- θα ακολουθήσει και νέα συνεδρίαση για το θέμα αυτό -με τη συμμετοχή επιπλέον των δημάρχων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, Θανάση Χριστογιαννόπουλου και Στάθη Κούλη αντίστοιχα.

Στη νέα αυτή σύσκεψη θα συζητηθούν λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων η διοικητική έδρα της εν λόγω σχολής -που θα βρίσκεται στη Μεγαλόπολη.